Jutgen a un home acusat per proposar a diferents persones que mataren a la seua exparella en Vila-real

El fiscal sol路licita per al processat una pena de huit anys de pres贸
Imatge del ju铆 que s'ha celebrat este dilluns | Europa Press

La secci贸 segona de l'Audi猫ncia de Castell贸 ha jutjat este dilluns a un home acusat en 2019 de proposar a altres persones que mataren a la seua exparella en Vila-real, en la comarca de la Plana Baixa (Castell贸), amb qui havia tingut una relaci贸 que havia finalitzat dies abans.

El fiscal, en el seu escrit de conclusions provisionals, sol路licita per a l'acusat una pena de huit anys de pres贸 per un delicte de proposici贸 per a l'homicidi.

Segons el ministeri p煤blic, l'acusat va arribar a oferir diners o un tel猫fon m貌bil als qui els va fer la proposici贸, per貌 estos ho van rebutjar. Tamb茅 va arribar a contactar amb un altre home a qui va dir que volia 芦fer callar禄 a la seua exparella perqu猫 li havia deixat i si sabia d'alg煤 que poguera matar-la. Este home tamb茅 va rebutjar la proposici贸 i va fer algunes investigacions sobre la identitat de la v铆ctima per a advertir-la.

Durant la vista oral, l'acusat ha assegurat que ell va decidir deixar la relaci贸 pel tracte que li donava la seua exparella, encara que ha reconegut que despr茅s va intentar recuperar-la. El processat ha negat les acusacions i ha subratllat que mai ha pensat en posar fi a la vida de la seua exparella i que alg煤 vol inculpar-lo.

Va ser ella qui va deixar la relaci贸

Per part seua, la v铆ctima ha declarat que va ser ella qui va deixar la relaci贸 perqu猫 ja no podia suportar m茅s les 芦discussions禄 i els 芦menyspreus禄 que rebia per part de la seua parella, del que ha assegurat que era 芦controlador i possessiu禄 i que a voltes tenia un car脿cter 芦agressiu禄.

De la mateixa manera, ha relatat que ella va descobrir de les intencions de la seua exparella perqu猫 li ho va dir un dels seus fills. A partir d'ac铆, ha indicat que es va celebrar una reuni贸 en sa casa, en la que un altre dels seus fills i dos amics li van dir que l'acusat els havia proposat que la mataren.

Un dels fills de la v铆ctima ha assenyalat que els dos amics li van contar que l'acusat els havia proposat matar a sa mare a canvi de regalar-los un m貌bil a cadascun. Segons ha afirmat el testimoni, al principi no s'ho va creure, encara que posteriorment va comen莽ar a sospitar.

L'acusat va intentar conv茅ncer al pare d'un amic dels fills

Els dos amics dels fills de la v铆ctima han confirmat que l'acusat els va proposar matar a la seua exparella a canvi d'un m貌bil per a cadascun, del que van informar posteriorment a un dels fills, que li ho va dir despr茅s a sa mare. Segons han explicat, el processat els va explicar com havien de fer-ho: entrant a casa de la dona i matant-la amb un ganivet. Un dels j贸vens ha indicat que van intentar conv茅ncer al processat per a que no ho fera.

Tamb茅 ha declarat el pare d'un altre amic dels fills de la v铆ctima. Este ha apuntat que els amics del seu fill li van enviar un missatge per a que baixara al carrer perqu猫 l'acusat volia parlar amb ell. Segons ha subratllat el testimoni, el processat li va preguntar si coneixia a alg煤 que poguera 芦callar la boca禄 a la seua exparella, ja que volia acabar amb ella perqu猫 l'havia deixat.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Un home patix una greu caiguda en un barranc del Penyagolosa" "Menor ferit en pegar-se un colp en una roca en una platja de Benic脿ssim"