Cau una banda organitzada, liderada per una advocada de Castelló

Els integrants utilitzaven una «violència extrema» amb les víctimes
L'advocada utilitzava les dades dels seus clients per a facilitar els robatoris | Pixabay

Quatre persones han sigut detingudes, tot i que només tres han ingressat en presó, per formar part d'un grup organitzat, liderat per una advocada, propiètaria d'un despatx i col·legiada en Castelló, que utilitzava la informació confidencial dels seus clients per a facilitar els robatoris als altres components de la banda, que va arribar a furtar més de 50.000 euros.

Segons la Guàrdia Civil, la denominada 'Operació Voltors' es va posar en marxa en desembre de 2017 amb motiu d'un robatori amb violència i detenció il·legal produït en un bar de Torreblanca, en la Plana Alta (Castelló), a on els autors van furtar 7.000 euros i van emmanillar als propietaris.

La Guàrdia Civil va poder detindre als quatre implicats i va fer dos registres, un en Vila-real i l'altre en el mateix despatx professional de l'advocada en Castelló. Els agents van intervindre dos vehicles, sis telèfons mòbils d'alta gamma, un ordinador portàtil, documentació relacionada i set memòries USB amb molta informació.

Utilitzaven una «violència extrema» amb les víctimes

El grup actuava gràcies a la informació sensible obtinguda per l'advocada sobre els seus clients i amistats, la majoria persones d'avançada edat, amb moltes propietats arrendades i amb diners en metàl·lic en els seus domicilis.

Esta informació era facilitada als altres membres del grup per a cometre els robatoris, utilitzant una «violència extrema» amb les víctimes, a qui emmanillaven i deixaven abandonades en les cases o locals que assaltaven, a més de tancar les portes per a que no pogueren demanar ajuda.

Fins a sis robatoris amb violència

Al grup, se li atribuïxen els delictes de pertinença a grup criminal, de robatori amb violència i detenció il·legal, a part del de Torreblanca, en Alcossebre (Baix Maestrat), a on van robar 200 euros i van emmanillar a la propietària de la casa posant en greu risc la seua vida, i de robatori amb violència en grau de temptativa en maig i desembre de 2018 en Almassora (Plana Alta), quan van ferir greument a una de les víctimes.

També se'ls acusa d'un robatori amb força en maig de 2018 en el Grau de Castelló (a on van furtar 25.000 euros i una pistola); un delicte de robatori amb força en grau de temptativa en Almassora i un robatori en maig de 2018 en el Grau de Castelló a on van furtar 10.500 euros.

Les diligències han sigut entregades en els Jutjats de Castelló i Vinaròs, que han ordenat l'ingrés en presó de tres dels quatre detinguts. L'actuació ha sigut obra de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Les emotives paraules del pare de Celia, la xiqueta trobada morta en la mar" "Regidor en Burjassot: «M’han pegat una pallisa al crit de ‘maricó de merda’»"