Desmantellen un clan en Elx que feia de prestador i amenaçava amb armes per a cobrar els seus deutes

Hi ha tres persones arrestades, d'entre 32 i 48 anys
Ha pogut determinar-se que el benefici obtingut rondaria els 250.000 euros | Cedida

Agents del grup UDEV de la Comissaria de Policia Nacional d'Elx, en la comarca del Baix Vinalop√≥ (Alacant), han desmantellat un clan que feia de prestador i amena√ßava amb armes de foc i agressions a les v√≠ctimes per a cobrar els seus deutes, segons ha informat Prefectura en un comunicat.

Hi ha tres persones arrestades, d'entre 32 i 48 anys, i estan acusades d'un delicte d'extorsi√≥ i pertinen√ßa a grup criminal. La Policia va obrir una investigaci√≥ despr√©s d'una den√ļncia en la que s'alertava d'una possible extorsi√≥ a un exempresari. S'indicava que diferents membres d'una fam√≠lia que feien de prestadores havien estat durant dos anys extorquint a la v√≠ctima per a cobrar un deute de 65.000 euros.

Despr√©s d'algunes gestions, els agents van determinar que esta fam√≠lia havia fet de l'extorsi√≥ la seua manera de vida i havia conformat un grup de delinq√ľents perfectament organitzat en el que les funcions estaven clarament diferenciades i pel que van obtindre quantiosos beneficis que els va permetre adquirir cotxes i propietats immobili√†ries.

Els investigadors han pogut localitzar a quatre v√≠ctimes m√©s, tamb√© empresaris als que l'organitzaci√≥ havia extorquit de manera pareguda, amb amenaces i agressions reclamant-los m√©s de 150.000 euros.


Captar a empresaris

Pel que fa al 'modus operandi', consistia en captar a una persona, preferiblement empresari, prestant-li una quantitat de diners per al que s'establien unes condicions abusives i uns interessos de demora totalment desorbitats, motiu pel que les v√≠ctimes no podrien fer front als pagaments demandats. Una volta les v√≠ctimes es retardaven en els pagaments, els extorsionadors les amena√ßaven fins i tot amb armes de foc.

La investigaci√≥ va finalitzar a la fi del mes d'octubre, quan els agents, juntament amb el suport de la Unitat de Prevenci√≥ i Reacci√≥ de la Comissaria d'Elx, es van despla√ßar fins a la localitat de Benej√ļzar, en la comarca del Baix Segura (Alacant), a on van establir un ampli dispositiu de vigil√†ncia entorn d'una barriada d'esta localitat que va culminar amb la detenci√≥ de tres persones implicades en els fets.

Els agents van fer diferents registres domiciliaris i van localitzar en la casa del cap del clan dins d'una caixa forta una pistola Beretta 9mm amb el seu carregador i m√©s de cent cartutxos, una escopeta del calibre 12/70 tamb√© de la marca Beretta amb m√©s de 40 cartutxos i diferents armes blanques. Totes elles van ser reconegudes per les v√≠ctimes com les usades per a amena√ßar-los.

Fruit de les amenaces i agressions, cap de les v√≠ctimes havia denunciat pr√®viament els fets. D'esta manera, pagaven les quotes i interessos que els eren imposats i vivien totes elles un calvari que va afectar no nom√©s la seua activitat econ√≤mica sin√≥ tamb√© a la seua vida personal.

Despr√©s de la declaraci√≥ de totes les v√≠ctimes i analitzant les quantitats que havien abonat a este clan, ha pogut determinar-se que el benefici obtingut rondaria els 250.000 euros. Els detinguts han sigut posats a la disposici√≥ del Jutjat d'Instrucci√≥ de gu√†rdia de la localitat d'Elx. La investigaci√≥ continua oberta i no es descarta que als arrestats se'ls imputen nous fets delictius.

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"Un detingut per maltractament acaba donant una pallissa als policies en Onda" "Captura aus de forma il·legal en Benigànim"