Sis detinguts a Alacant per extorquir a propietaris d’habitatges turístics després d’ocupar-les

Compartir:

La banda va aconseguir apropiar-se de fins a 62.000 euros després d'amenaçar als amos amb romandre en els habitatges

La Guàrdia Civil ha detingut als membres d’un grup delinqüencial que estafava a propietaris d’immobles en lloguer per a curta estada a la Vila Joiosa. L’operació es va iniciar quan els agents van tindre constància d’una persona que estava sent extorquida pels hostes del seu habitatge vacacional, que havien ocupat la propietat i li demanaven 14.000 euros per a marxar-se.

Al llarg de la investigació, els agents van comprovar que no es tractava d’una cosa aïllada, sinó d’una trama. El grup localitzava habitatges en lloguer per a curta estada de tipus vacacional i contactaven amb els propietaris fent-se passar per una família interessada a passar un cap de setmana o diversos dies.

Una vegada que ocupaven l’habitatge, es negaven a anar-se ni a abonar cap import per l’ús de l’habitatge. Llavors amenaçaven als propietaris a canvi de muntants molt elevats -14.000 euros-, dient-los que si els pagaven, marxarien i el seu habitatge no patiria majors desperfectes.

En presència dels propietaris, els membres de la banda colpejaven i destrossaven el mobiliari perquè saberen que anaven de debò. No obstant això, fins i tot havent accedit a l’extorsió, els autors no marxaven. La banda ha aconseguit apropiar-se de 62.000 euros de les víctimes.

La líder de la banda era la que realitzava el contacte amb els propietaris i rebia les claus. Feia amb ells un contracte verbal. Posteriorment, quan arribava el moment de deixar l’habitatge, al·legava que ella havia llogat per a llarga temporada. Era llavors quan començava el torn del seu marit, un dels principals encarregats de materialitzar les amenaces i extorsions.

Els habitatges usurpats eren ocupades de manera constant pels membres del grup que al seu torn les cedien a altres familiars, garantint-se que sempre hi haguera gent a les cases i evitar així ser desallotjats.

Se’ls imputen els delictes d’estafa, apropiació indeguda, extorsió, danys i pertinença a grup criminal. Han sigut posats a la disposició del Jutjat d’Instrucció número 2 de la Vila Joiosa, que ha decretat l’ingrés a la presó de quatre dels principals membres de la banda.

EL MÉS LLEGIT

Mor Paco Rabanne: el dissenyador que va vestir les estreles de metall

Va nàixer en 1934 al País Basc i tenia cinc anys quan van afusellar al seu pare i va fugir amb la seua mare a França

El Consell declara 2023 com a Any Nino Bravo

Es crea la comissió que aprovarà el programa general dels actes commemoratius pel cinquantenari de la mort del cantant valencià d'Aielo de Malferit

El Palauet de Monforte acollirà les cerimònies de benvinguda als nounats de València

La celebració d'estes cerimònies civils no implicarà el pagament de cap taxa, atés que no constituïxen actes administratius

L’atur puja al gener a la Comunitat Valenciana a 6.776 persones

L'augment, així i tot, és per davall de la mitjana estatal, que és del 2,49%
CatalanSpanish