26 detinguts per introduir immigrants en Alacant i altres ciutats d’Espanya

Objectes confiscats

S’han intervingut uns 20.000 euros, 17 vehicles, telèfons mòbils i documentació. | Policia Nacional

Agents de la Policia Nacional han detingut a 26 persones que formaven part d’una organització que, presumptament, introduïa en Espanya immigrants irregulars a través de l’ús d’embarcacions ràpides que eixien des de les costes d’Orà (Algèria) i Tànger (el Marroc) i arribaven a les platges d’Almeria i Cadis. L’organització, assentada en Algèria i a les províncies d’Almeria i Alacant, hauria introduït més de 900 immigrants durant 2019 cobrant a cada un d’ells entre 2.000 i 2.500 euros per la travessia marítima, obtenint per això un benefici de més d’un milió i mig d’euros. La investigació, que ha comptat amb la participació d’EUROPOL, ha finalitzat amb sis entrades i registre en domicili, cinc en la província d’Almeria i un en la ciutat d’Alacant, on s’ha intervingut uns 20.000 euros en efectiu, 17 vehicles, telèfons mòbils i documentació.

 

Xarxa perfectament organitzada

La part de l’entramat que operava en Espanya, establida principalment en les províncies d’Almeria i Alacant, treballava de manera coordinada amb els membres situats en les costes africanes. D’eixa manera, abans de l’eixida de les embarcacions, els integrants de l’organització situats en territori espanyol eren informats dels llocs i hores aproximades d’arribada o el número d’immigrants transportats. 

 

La ruta usada preferentment per la xarxa era la que unia les costes d’Orà (Algèria) amb les d’Almeria, per això la majoria d’immigrants eren d’origen algerià. Les embarcacions ràpides utilitzades comptaven amb potents motors que permetien creuar la mar d’Alborán en tres hores, i disposaven de punts segurs d’atracada per a facilitar la recepció dels immigrants. Eventualment, l’organització explotava la ruta entre Tànger (el Marroc) i Algesires (Cadis) per a introduir immigrants d’origen marroquí.

 

L’entramat també comptava amb una important flota de vehicles per a traslladar als immigrants des de les zones d’arribada a diferents punts de la geografia espanyola, principalment Almeria, Alacant, Múrcia, Barcelona, Tarragona i Lleida, on s’assentaven amb familiars i amics, o bé agafaven autobusos per a desplaçar-se a altres països de la Unió Europea.

 

Els immigrants pagaven entre 2.000 i 3.000 euros

Cada immigrant havia d’abonar a l’organització entre 2.000 i 2.500 euros per la travessia marítima, quantitat que s’incrementava en 500 euros pel trasllat per carretera dins de la península. Durant estos trasllats, els membres de la xarxa no dubtaven en abandonar a la mitat de les autopistes als immigrants que no disposaven de la quantitat sol·licitada per este servici, que va arribar a retindre’ls en vivendes de l’organització fins que els familiars es feien càrrec del pagament del deute.

 

La investigació ha finalitzat amb la detenció dels 26 membres de l’organització, 18 en Almeria, 6 en Alacant i 2 en Saragossa, i s’han practicat sis entrades i registre en domicili, cinc en la província d’Almeria i un en la ciutat d’Alacant, on s’ha intervingut uns 20.000 euros en efectiu, 17 vehicles, telèfons mòbils i documentació.  

 

També pots llegir…