La DGT adverteix sobre una estafa per a robar diners als conductors

 

Cada cert temps es posen en marxa campanyes de frau a través del correu electrònic i les multes de trànsit són un ‘ganxo’ molt cridaner per als seus intents de frau. La Direcció General de Trànsit ha advertit a través de les xarxes socials del retorn d’una de les estafes més habituals relacionades amb l’organisme.

 

 

És una denominada campanya de ‘phishing‘, és a dir, que els estafadors es fan passar per una entitat de confiança, en aquest cas la DGT, per a robar dades i diners.

Per desgràcia per als conductors, i també per a la pròpia DGT, les estafes per a tractar d’extorquir o robar diners als conductors s’han tornat cada vegada més freqüents en els últims temps. Resulten molt difícils de localitzar, però a vegades, el simple recurs d’acudir a la Policia a corroborar alguna cosa, pot arribar a evitar una pèrdua massiva de diners.

 

La DGT no comunica multes per e-mail

 

La DGT mai comunica les seues multes per correu electrònic, sinó sempre a través de carta certificada o, quan aquesta notificació falla, a través de butlletins oficials, tauler d’anuncis municipal o el Tauló Edictal de Sancions de Trànsit (TESTRA) o en el Tauló Edictal Únic (TEU).

Només hi ha una excepció: que l’usuari s’haja donat d’alta voluntàriament en l’Adreça Electrònica Viària, una bústia electrònica en el qual pots et pots donar d’alta per a rebre les comunicacions i notificacions de manera telemàtica amb els mateixos efectes jurídics que la notificació en paper, i en aquest cas sí que podria rebre l’avís que existeix una notificació per SMS o a través de l’e-mail prèviament habilitat, sol·licitant que entre en la DEV i, després d’identificar-se (amb DNI electrònic o Certificat Digital), accedir a la multa.

 

Comprovar la multa

 

En qualsevol cas la DGT assegura que qualsevol ciutadà pot entrar al TESTRA i sense cap certificat ni DNI electrònic, només introduint el número del DNI, NIE o CIF comprovar si existeix alguna multa d’aquelles sancions la notificació de les quals per carta certificada haja fallat (per exemple, per haver canviat de domicili i no haver-ho notificat).

Hui dia, s’avisa que és més segur no obrir aquesta classe de correus, i moltíssim menys, punxar en el link que hi ha en el seu interior, ja que la nostra informació personal podria ser robada i podríem arribar a ser víctimes d’un xantatge en el qual ens amenaçaren de difondre-la si no paguem una determinada quantitat de diners.

ÚLTIMES NOTÍCIES