València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Incauten més de 80 kilos de polp il·legal a Castelló

Eren de les costes de Castelló i Peníscola
Polp incautat per la Guàrdia Civil  | Guàrdia Civil

 

La Guàrdia Civil de Castelló en el seu Servei Marítim Provincial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló si li ha incautat en dos operacions un total de 84 kilos de polp extret de manera il·legal en les costes de Castelló i Peníscola, al Baix Maestrat. Segons ha informat l'institut armat en un comunicat, les actuacions es van iniciar per part del Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil de Castelló quan els agents es trobaven entre els termes municipals de Castelló i Peníscola. En la primera actuació els guàrdies civils es trobaven en el port pesquer de Castelló i van observar que atracava un vaixell d'arrossegament, moment en el qual es va acostar una persona a la qual van entregar un recipient gran de color negre que va ser transportat fins a un vehicle estacionat.

D'aquesta manera els agents van arribar i van interceptar aquest transport, registrant l'interior del turisme sospitós. A l'interior trobaren 63 kilos de polp immadur, sense documentació que emparara la seua pesca i transport en vehicle no adequat per a tal fi. Per altra banda, en la segona actuació a Peníscola, els agents es trobaven en eixe moment en la Llotja de la localitat quan van advertir la presència d'una embarcació que es trobava atracada i que portava 21 kilos de polp, també immadur, per a la seua posterior comercialització. Les operacions s'han realitzat per efectius del Servei Marítim Provincial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló. Amb aquesta actuació en el que portem d'any, s'han intervingut fins a 1.036 kilos de polp il·legal.

Nombroses intervencions de polp a la Comunitat en el passat mes d'octubre

Aquesta no és una actuació aïllada, ja que en l'últim mes s'han dut a terme nombroses investigacions i detencions per la comercialització de polp immadur, il·legal o caducat a la Comunitat. El passat 16 d'octubre la Guàrdia Civil ja va intervindre 320 kilos d'aquest animal a Borriana. El Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil (Seprona) va confiscar poc més de 320 quilos de polp de roca immadur a Borriana, a la comarca de la Plana Baixa, que es transportaven en un vehicle inadequat i que no complia amb la talla mínima. Segons han informat fonts de la comandància provincial, l'actuació es va dur a terme amb motiu dels serveis establerts per controlar la comercialització de peix i les embarcacions pesqueres que venen directament a particulars sense passar per la llotja. A Borriana es van efectuar diversos controls de l'activitat amb el suport del personal del Servei Provincial de Pesca de la Consellería d'Agricultura, en els quals es van detectar diversos vehicles no aptes per al transport de mercaderies peribles i una embarcació d'arrossegament que hauria pescat el polp que no aconseguia la talla mínima i que no havia passat per la llotja.

 

 

 

 

 

 

 

 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram