La residència DomusVi de Llíria ja tenia una sanció de 174.000 euros per incompliments

Deixen als usuaris sols, lligats, menjant sense supervisió i, inclús, en terra després d'una caiguda
La residència ja ha estat sancionada | València Diari

Actualització 09/09/2020 a les 08.45 hores. La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha anunciat l'obertura d'una investigació a la residència DomusVi de Llíria, en el Camp de Túria (València), a causa d'una denúncia pública d'una extreballadora que va gravar unes imàtgens dels usuaris desatesos.

Segons han informat a Europa Press fonts de la Conselleria que dirigeix Mónica Oltra, este centre ja té comunicada una sanció de 174.000 euros per unes inspeccions fetes a les instal·lacions encara que ara, després de vore la denúncia difosa i les imàtgens publicades, s'obrirà una altra investigació. El centre té 150 places autoritzades, encara que estes fonts no han precisat quantes hi ha ocupades.

D'acord amb les dades facilitades, DomusVI va comprar el centre en novembre de 2018 i, des d'eixe moment, la Conselleria d'Igualtat ha inspeccionat les instal·lacions en quatre ocasions en 2019. En elles, es van detectar diferents «incompliments greus» i alguns van ser esmenats gràcies a l'acció de la Conselleria, que té proposada una multa de 174.000 euros.

Entre els incompliments detectats s'inclou falta de personal mèdic i infermeria; mobiliari defectuós en habitacions; falta de cura d'algunes persones residents i incompliment del contracte per no tindre servici de perruqueria i podologia.
 

Denuncien el lamentable estat d'abandonament dels ancians de la residència DomusVI de Llíria

Una extreballadora de la neteja de la residència DomusVI de Llíria, en la comarca del Camp del Túria (València), ha fet públic uns vídeos que va gravar amb el seu telèfon en el que es mostra la situació real d'abandonament que viuen els usuaris d'este centre.

Segons informa 'Levante-EMV', en el vídeo, al que ha tingut accés 'Informatius Telecinco', apareixen imàtgens dels ancians sols, lligats, menjant sense cap classe de supervisió o tirats en terra després d'una caiguda. 

És per este motiu pel que la Conselleria ha obert una investigació per presumptes maltractaments a persones de la tercera edat, ja que la situació en la que es troben estos ancians és especialment dura en plena pandèmia per la Covid-19.

Esta empresa es presenta com «la major xarxa de residències d'ancians d'Espanya», però la polèmica els ha acompanyat més enllà d'este dur vídeo. Fins fa poc de temps, més de 70 ancians van morir en els centres d'Alcoi i Concentaina d'esta empresa pel coronavirus. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Greu ferit un treballador en caure des d'una teulada en Alacant" "Agredix a una xica i li roba la cartera en Alacant"