Detingut el líder d'un grup criminal que enviava marihuana i medicaments hipnòtics a Regne Unit i Irlanda

Han interceptat quatre enviaments postals carregats amb quatre quilos de marihuana i 15.000 pastilles
Intentaven evadir els controls amagant la droga dins dels paquets | Europa Press

Agents de la Policia Nacional, en col¬∑laboraci√≥ amb la Policia d'Irlanda i la National Crime Agency (NCA) han desarticulat en Alacant un grup de narcotraficants i han interceptat quatre enviaments postals carregats amb quatre quilos de marihuana i 15.000 pastilles. Entre els arrestats es troba un conegut criminal irland√©s l√≠der d'este grup violent de traficants de drogues i armes i estaven especialitzats en l'enviament, a trav√©s de paqueteria, de mercaderia il¬∑legal des d'Espanya a Regne Unit i Irlanda.

A dem√©s del paquet intervingut, els agents han trobat en les quatre cases registrades altres quatre quilos m√©s de marihuana, ja envasats, i 11.000 pastilles m√©s. Tamb√© s'ha localitzat enterrat en un jard√≠ un rev√≤lver, de la mateixa marca i model de l'usat en l'assassinat d'una periodista que va tindre lloc en Dubl√≠n en 1996 i la possible relaci√≥ de la que s'est√† investigant.

L'operaci√≥ es va posar en marxa l'any passat en descobrir que en la prov√≠ncia d'Alacant, concretament en Torrevieja i Orihuela, s'havia assentat una organitzaci√≥ liderada per un conegut criminal irland√©s.

Esta persona havia sigut investigada en el passat per diferents delictes i, fins i tot, havia complit 17 anys de presó per importar grans quantitats d'haixix. Alertats per a esta situació, els agents es van posar en contacte amb altres cossos policials i gràcies a la cooperació policial internacional es va poder identificar als altres membres de la banda.


Amb les primeres perquisicions s'ha descobert que el grup s'havia especialitzat en l'enviament a l'estranger de drogues a trav√©s de correus postals. Concretament, intentaven evadir els controls amagant la droga dins dels paquets que posteriorment remetien en Irlanda i Regne Unit.

Lliurament d'armes

A dem√©s, es va saber que s'anava fer un lliurament d'armes en Irlanda per part de membres de l'organitzaci√≥ assentats all√≠. L'operatiu va permetre finalment la confiscaci√≥ de tres pistoles del calibre 9mm, carregades i llestes per al seu √ļs.

Gr√†cies al treball dels investigadors, es van conseguir interceptar en Espanya quatre enviaments postals, en els que es trobaven ocults quatre quilograms de marihuana i 15.000 pastilles. La investigaci√≥ ha culminat amb la desarticulaci√≥ total de l'organitzaci√≥ criminal.

Han sigut arrestades les sis persones investigades, entre elles el cap del grup i s'han fet quatre registres domiciliaris, a on han sigut intervinguts altres quatre quilos m√©s de marihuana envasats, 11.000 pastilles, dos cotxes, deu dispositius m√≤bils de telefonia, alguna documentaci√≥ comptable i postal, √ļtils per a l'envasament al buit i manipulaci√≥ de la droga entre altres efectes.

Al capdavant de l'organitzaci√≥ es trobava un conegut criminal irland√©s que va ser condemnat l'any 2001 a 28 anys de pres√≥ per importar grans quantitats d'haixix a Irlanda. Anys m√©s tard, va rebre quatre tirs quan es trobava a casa del seu germ√†, encara que va conseguir recuperar-se.

Assassinat d'una periodista

A dem√©s, els investigadors irlandesos vinculen a la seua organitzaci√≥ amb l'assassinat d'una periodista que va tindre lloc en 1996 a les afores de Dubl√≠n, a on va ser tirotejada per dos individus que la seguien a bord d'una motocicleta.

Es dona la circumst√†ncia de qu√® en un dels registres fets en Alacant en el marc de la investigaci√≥ feta ara ha sigut localitzat un enterrat en un jard√≠ un rev√≤lver Colt Python, model que coincidix amb l'usat per a posar fi a la vida de la periodista.

Els agents espanyols estan fent gestions amb la policia irlandesa per a determinar si es tracta de la mateixa arma.

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"L'objecte que portava un xic en la platja de Sant Joan d'Alacant" "Més de 10 robatoris amb força en Ontinyent i Bocairent"