València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Mor un banyista de 73 anys en una platja d'Orpesa

L'equip ha realitzat maniobres de reanimació cardiopulmonar avançada al banyista durant uns 45 minuts
Imatge d'arxiu d'una unitat del SAMU | cedida

 

Un banyista de 73 anys ha mort hui dimecres a la platja Les Amplàries d'Orpesa, a la comarca de la Plana Alta, segons ha informat el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU).

    

Sobre les 13:00  hores ha entrat un avís al CICU mitjançant el qual s'alertava que havien tret de l'aigua inconscient a un home a la platja Les Amplàries.  

  

Fins a la zona s'ha mobilitzat una unitat del Servei d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU). L'equip ha realitzat maniobres de reanimació cardiopulmonar avançada al banyista durant uns 45 minuts, però no hi ha hagut resposta i ha mort en el lloc.

 

Més de 25 persones ofegades a la Comunitat en el que va d'any

Un total de 26 persones han mort ofegades a la Comunitat Valenciana en el que va d'any, la qual cosa representa el 10% del total de morts per aquesta causa en tota Espanya. Agost, amb 65 persones mortes, ha sigut el mes amb més ofegaments del que va d'any a nivell nacional, encara que hi ha hagut sis morts menys que en els 31 dies del mateix període de 2017.

Segons informa la Real Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme (RFSS), al llarg de 2018 s'ha produït una disminució dels ofegaments a causa del retard en l'ús dels espais aquàtics pel mal temps, una tendència que es va veure truncada al juliol.

La Comunitat, la cinquena amb més morts 

“Andalusia és la comunitat autònoma amb més morts, amb 36, el 14,3%, per davant de Galícia (34 morts, 13,5%), Canàries (32, 12,7%), Catalunya (31, 12,4%), Comunitat Valenciana (26, 10%), Illes Balears (22, 8,8 %), País Basc (12, 4,8%), Astúries i Castella i Lleó (9, 3,6%, en cada cas), Castella-la Manxa (8, 3,2%), Aragó, Comunitat de Madrid i Regió de Múrcia (7, 2,8%, en cada territori), Cantàbria (5, 2%), Navarra (3, 1,2%), i Extremadura, (2, 0,8%)”, afig la RFSS. En els últims llocs se situen La Rioja i la Ciutat Autònoma de Ceuta (1, 0,4%, cadascuna). Melilla es manté com l'únic territori en el qual no s'ha registrat cap succés mortal d'aquestes característiques.