Moren dos senderistes després de caure's per un vessant

Les víctimes, dos dones de 40 i 50 anys, eren expertes i assídues a la muntanya

Dos dones han mort després de caure's per un vessant quan realitzaven una ruta de senderisme a Cantàbria. Les dos dones, que tenien entre 40 i 50 anys, es van recolzar en el tronc d'un arbre sec, que es va trencar i va provocar que les dos senderistes caigueren pel vessant en la ruta dels Campanars, que parteix dels 'Collados del Asón', amb un grup montanyista.


Es va avisar als serveis d'emergència 112 i per al rescat es va haver de mobilitzar a un helicòpter medicalitzat, segons informa el Centre d'Emergències en un comunicat. Quan va arribar l'helicòpter fins on es trobaven les dos dones, naturals de Santander, només van poder certificar la seua defunció.


També es va mobilitzar un dispositiu de terra amb el coordinador d'Emergències de Protecció Civil, Guàrdia Civil, GREIM de Pots, Bombers de Laredo i als agents del Medi natural del Servei de muntanyes, que treballen esta zona, i han ajudat a localitzar els dos cossos, per si hi havia boira en la zona i existia el risc que l'aeronau no poguera accedir fins a la zona de l'accident.


Experiència

 

Les dos senderistes tenien experiència a la muntanya. Estaven federades, i la ruta dels 'Campanarios en los Collados del Asón', que ahir van eixir a fer amb un grup d'amics, també senderistes, no revestia dificultat.


El camí que seguien les mortes transcorre per un bosc de fajos i per un corredor de tallats (roques) calcaris. No té zones perilloses, llevat que et desvies de la sendera.

No va ser el cas de les dos senderistes mortes, que seguien, al costat del seu grup, la ruta prevista pel Colador de la Tortuga, per a posteriorment passar per la sendera De l'Hondojón i d'ací arribar a l'aparcament.


El municipi, destí habitual dels senderistes, estaven ahir consternats: «És una cosa que impacta enormement, perquè a més per aqueixa zona haurà passat molta gent i mai ha succeït res, però hui (per ahir) ha succeït», va lamentar l'alcalde de Soba, Julián Fuentecilla.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Mor un home de 77 anys ofegat en una platja de Benidorm" "Un grup organitzat agredeix una desena de fallers de Tres Forques"