Desarticulen una organització criminal de 22 persones dedicada al tràfic de drogues en València

Els arrestats són de nacionalitat albanesa, romanesa i espanyola
Els agents han confiscat un total de 2.600 plantes de marihuana | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha desmantellat una organització criminal dedicada al tràfic de drogues i blanqueig de capitals en València. 

L'Equip de Policia Judicial d'Alfafar i Gandia, en el marc de l'Operació 'Ilirico-VillaJuana' ha pogut detindre a 22 persones d'edats compreses entre els 34 i 55 anys de nacionalitat albanesa, romanesa i espanyola, implicades en els delictes d'organització criminal, contra la salut pública, blanqueig de capitals i frau elèctric.

En els registres fets s'han intervingut materials entre els que destaquen 6 plantacions en funcionament amb tota la infraestructura, 2.600 plantes de marihuana, 150.000 euros en efectiu i joies valorades en 30.000 euros.

Imatge dels diners en efectiu confiscats | Guàrdia Civil

Després de les primeres investigacions de diferents persones en la província de València, es va constatar que estes estaven relacionades amb el tràfic internacional de drogues, per això es confirmava que es tractava d'una organització criminal dedicada a la producció i comercialització de drogues en l'estranger.

Algunes empreses espanyoles els donaven cobertura

Com a conseqüència de les investigacions s'ha comprovat que el grup criminal estava perfectament organitzat. També s'han pogut concretar algunes ubicacions de les que s'han obtingut indicis que evidenciaven que tenien plantacions de marihuana i maquinària precisa per a la seua envasat, ocultació i transport. 

A demés, tenien un entramat de persones que s'encarregaven del transport als llocs de emmagatzemament i de persones que viatjaven en Espanya de manera regular i que organitzaven el trasllat de les produccions i empreses espanyoles que donaven una cobertura a l'activitat il·lícita.

Una volta situades estes cases i arreplegats els suficients indicis, s'ha procedit a l'explotació de l'operació, en la que s'han fet de manera simultània 17 registres domiciliaris en diferents punts de la província (València, Torrent, Ontinyent, Riba-roja de Túria i Xàtiva entre altres) i de la província de Múrcia.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"S'emporta la caixa registradora d'un negoci en Torrevieja" "Conducció temerària en un pàrquing del Port de Sagunt"