25 anys de presó per matar a la seua parella a Borriol

Compartir:

L'acusat va matar a la seua dona amb una arma blanca en el domicili familiar a Borriol el setembre de 2018

La Sala II del Tribunal Suprem ha confirmat la condemna a 25 anys de presó imposada a l’home que va matar a la seua parella sentimental el 2 de setembre de 2018 en l’habitatge que tots dos compartien en la localitat de Borriol.

El Suprem desestima el recurs del condemnat i de l’acusació particular contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de València, que va reduir la pena de 30 a 25 anys de presó al no apreciar (en contra del que havia fet un tribunal del jurat de l’Audiència de Castelló) l’agreujant d’aprofitament de la circumstància de lloc (article 22.2a del Codi Penal), per haver-se comés el fet en el qual va ser domicili comú, i la va deixar sense efecte per entendre-la absorbida en la traïdoria, criteri que comparteix el Suprem.

Així mateix, l’alt tribunal ha desestimat íntegrament el recurs de l’acusat, que va matar a la seua dona amb una arma blanca, i ha confirmat d’aquesta manera l’agreujant de discriminació per raó de gènere i la traïdoria, a més de la de parentiu, i considerar inaplicable l’atenuant de reparació del mal, segons ha informat el Tribunal Suprem.

L’acusat és condemnat a més a pagar una indemnització de 300.000 euros a diversos familiars de la dona assassinada, la meitat dels diners per al fill d’aquesta.

La detenció es va produir a l’Argentina

L’acusat i la mata van mantindre una relació de sis anys de duració, però l’1 de setembre de 2018, després d’una discussió, ella va decidir deixar-li. Com tenia por a la seua reacció, la dona va aprofitar que ell estava adormit per a anar-se a casa dels seus pares, a la ciutat de Castelló.

L’acusat va aconseguir convéncer a la víctima perquè tornara a casa, per la qual cosa la va recollir aqueix mateix dia en el domicili dels seus pares.
Una vegada en l’habitatge comú, a Borriol, el penat va aprofitar la seua superioritat física i la indefensió de la seua parella i la va agredir quan aquesta es trobava tombada en posició horitzontal.

En concret, li va clavar una arma blanca d’uns 50 centímetres de longitud de fulla en un costat i la va deixar “agonitzar” fins que va morir a causa d’una hemorràgia interna, tal com precisa la resolució judicial.

L’endemà, l’acusat, que tenia antecedents penals, entre ells per violència de gènere contra altres parelles, va quedar amb el seu fill, al qual va comunicar que havia fet “una cosa molt forta” i havia per això d’abandonar el país.

EL MÉS LLEGIT

Rescaten a un nounat abandonat per la seua mare just després de donar a llum

El bebé, que estava ocult entre uns bidons al costat d'un habitatge en ruïnes, es troba en bon estat gràcies a la ràpida actuació dels agents

Puig reforça el funcionariat amb 23.000 noves places

El cap del Consell ha anunciat que s'aprovaran 3.833 places per a Funció Pública, 9.736 per a Sanitat i 9.153 per a l'Educació

Detinguts quatre menors per la presumpta violació grupal d’una jove a Vila-real

Aquest fet ocorre només uns dies després de l'esdevingut a Burjassot amb una altra presumpta violació grupal també de menors i que ha sembrat la indignació amb la posterior posada el llibertat dels presumptes agressors

Sanitat investiga un segon cas de pigota del mico, aquesta vegada a València

Aquest cas de pigota del mico (monkeypox) no es tractaria d'un cas importat com el que s'investiga a Castelló