Un dels presos més perillosos de Picassent s'atrinxera en una cel·la i ferix a set funcionaris

L'intern va fer una arma, amb les parts d'una finestra, amb la que va amenaçar de mort als funcionaris
Imatge de la Presó de Picassent | Google Maps

 

Este dissabte, set funcionaris de la presó de Picassent, en la comarca de l'horta de València, han resultat ferits en tractar de reduir a un intern que es va atrinxerar en una cel·la i els va amenaçar amb parts metàl·liques i cristalls arrancats de la finestra.

 

Segons han informat, el presumpte agressor és un pres classificat de primer grau, els més perillosos del sistema penitenciari espanyol, i té nombrosos antecedents violents i d'incidents en altres presons.

 

Els fets es van produir la nit del dissabte al diumenge, quan l'intern va arrancar l'aixeta de la seua cel·la, del mòdul 28 de la Unitat de Preventius, i el va utilitzar com a palanca per a arrancar d'arrel la finestra de la seua cel·la, i algunes parts metàl·liques, trencant el cristall.

 

Després d'inundar la cel·la, l'intern va fer una arma, amb les parts de la finestra, amb la que va amenaçar de mort als funcionaris. Segon les fonts, va ser necessària la intervenció de nombrosos funcionaris de servici en altres mòduls per a conseguir reduir a l'intern i, a conseqüència dels fets, alguns d'ells van resultar ferits de diversa gravetat i van necessitar atenció mèdica. De fet, un d'ells va patir un fort colp en les costelles en caure d'una cadira quan entrava en la cel·la.

 

Des de la Institució Penitenciària han informat que l'actuació dels funcionaris «va ser impecable», ja que el pres estava amenaçant-los a través de l'intèrfon, van tractar de tranquil·litzar-lo i el van posar en una cel·la d'aïllament, l'espai que va ser inundat. Després, van entrar en la cel·la amb un equip d'intervenció similar al dels antidisturbis, el van reduir i el van portar a una altra cel·la emmanillat.

 

Segons els sindicats, este intern ja havia protagonitzat un incident la vesprada anterior en el mòdul 19, el lloc del centre «que en teoria reunix majors mesures de seguretat».

 

També pots llegir...

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!