Sanitat confirma un brot d'escarlatina a la província de Castelló

L'any passat no es va registrar cap a la província

La Conselleria de Sanitat ha confirmat un brot d'escarlatina o febra escarlata en la província de Castelló, una infecció bacteriana causada per estreptococs del grup A. Esta malaltia, que té una incidència major en xiquets d'entre cinc i dotze anys, va registrar l'any passat onze brots a la Comunitat cap dels quals va ser a Castelló. Este any en canvi han sorgit nou brots en tota la Comunitat Valenciana i un d'ells ha sigut més significatiu en Castelló. Segons han informat des de Sanitat, mai havia estat totalment erradicada encara que la seua incidència havia anat disminuït no obstant, des de 2014 s'ha registrat una pujada significativa de casos.

  

La malaltia es produïx per la invasió a través de la gola, d'un bacteri anomenada estreptococ. El contagi és directe entre persones, per això els nous casos apareixen d'un en un, encara que eventualment poden aparéixer xicotetes epidèmies que afecten diverses persones simultàniament generalment en centres escolars. Es pot detectar per l'alta febra que es manifesta en el cos, així com vòmits, calfreds, mals de cap i de gola, però el que li dóna nom són les erupcions en la pell de xicotetes taques roges, inicialment en el coll, part superior del tronc i axil·les, que poden estendre's a les extremitats i la cara. Així mateix també pot causar en els xiquets llagues doloroses en la boca.


Recomanacions i prevencions


Al ser contagiosa es recomana que els menors no vagen a l'escola durant el temps que estiguen malalts. Com a mesures de prevenció està el llavar-se les mans amb freqüència, evitar el contacte proper i evitar compartir coberts i gots. També cal desinfectar objectes amb els quals es té major contacte com joguets. El tractament es realitza amb un antibiòtic per via oral que el metge ha de prescriure en dosi i duració, de deu dies generalment.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Incendi a un xalet de València" "Un policia condemnat per venjar-se d'un veí posant-li multes falses a Alacant"