València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

S'eleven a 13 els casos de paperes en estudiants de la Universitat de València

Dimecres passat ja es va confirmar el brot

La Conselleria de Sanitat ha confirmat que s'eleven a tretze els casos de paperes en estudiants de la Universitat de València (UV) i estudia si altres sis estan també afectats per esta infecció vírica contadiosa. Els afectats, segons la Conselleria, estan afectats per coincidir en una festa universitària celebrada en setembre, a la qual acudiren estudiants de les facultats de Farmàcia, Química i Matemàtiques. 

El dimecres passat la Conselleria de Sanitat ja va informar de l'existència d'un brot de paperes en estudiants de les mateixes facultats després de confirmar-se l'existència de sis casos i estar altres quatre encara en estudi. Tots els joves afectats van coincidir en una festa universitària, segons han assenyalat fonts d'este departament. Aquesta festa es va celebrar el passat 27 de setembre i van acudir estudiants fonamentalment de les facultats de Farmàcia, Química i Matemàtiques de la Universitat de València. Sis casos de parotiditis van ser confirmats fins a la setmana passada en estudiants de 20 i 21 anys que van acudir a aquesta celebració, els quals van començar a tindre símptomes entre el 14 i el 19 d'octubre. Altres quatre casos es troben en estudi ara. Tots els casos es trobaven correctament vacunats amb la triple vírica.

Pel que fa a les mesures adoptades, Salut Pública després de confirmar-se el brot, va comprovar l'estat vacunal dels contactes dels afectats i ha recomanat completar la pauta vacunal si procedix. Per altra banda, ha remés una carta als alumnes a través dels respectius deganats de les facultats en la qual notifica la situació i informa dels símptomes compatibles amb la malalta recomanant als estudiants que els patisques, que acudisquen al seu centre de salut per a confirmar el diagnòstic, notificar com a Malaltia de Declaració Obligatòria i procedir a la revisió vacunal dels contactes familiars. Els casos confirmats deuen permanéixer ara en aïllament respiratori durant nou dies després de l'aparició dels símptomes