Alliberen a tres xiques que estaven sent explotades en una casa de Godelleta

Guardia Civil
Guardia Civil

 

La Guàrdia Civil ha alliberat a tres xiques d’origen sud-americà que estaven sent explotades en una casa particular de Godelleta, en la comarca de la Foia de Bunyol (València). 

 

L’operació ‘Fake-job’ s’ha saldat amb la detenció d’un home i una dona, parella sentimental, a les que se’ls imputen els delictes de tràfic de persones, explotació laboral i estafa continuada. 

 

Les tres xiques que estaven sent explotades van ser les que van sol·licitar directament auxili a la Guàrdia Civil i a la Policia Local del municipi, ja que els detinguts publicaven anuncis d’ocupació en una coneguda web i oferien treball com a servici domèstic en règim intern. 

 

De totes les cridades rebudes, sempre triaven el mateix perfil: xiques jóvens, llatinoamericanes, en situació irregular en Espanya i amb residència fora de la Comunitat Valenciana.

 

Des de la seua incorporació en la casa, els detinguts no respectaven les condicions prèviament pactades i les víctimes es veien obligades a fer les tasques domèstiques durant mesos sense rebre el seu salari.

 

Explotades i estafades

La parella detinguda va estafar a demés a les jóvens explotades, convencent-les per a que els entregaren els seus estalvis, que depositarien suposadament en inversions beneficioses per a elles. L’engany els va arribar a causar un greu dany patrimonial a elles i a les seues famílies.

 

Gràcies a la investigació, s’han identificat quatre víctimes anteriors que també van ser explotades en el mateix domicili, remuntant-se fins a l’any 2017.