Tomás Gimeno va matar a Olivia el dia que va desaparéixer per asfíxia mecànica per sufocació

L'autòpsia al cos rescatat del fons de mar al juny no revela substàncies d'“interés toxicològic”


El Jutjat de Violència sobre la Dona número 2 de Santa Cruz de Tenerife va registrar en passats dies l'informe mèdic forense definitiu de l'autòpsia realitzada a la xiqueta Olivia G.Z., la menor de sis anys el cos dels quals va ser trobat en el fons de la mar el 10 de juny de 2021 pel vaixell oceanogràfic Ángeles Alvariño.

El peritatge conclou que la xiqueta va morir de mort violenta, d'etiologia metge legal homicida, sent la causa fonamental d'aquesta compatible amb una asfíxia mecànica per sufocació i la causa immediata o última compatible amb un edema agut de pulmó.

La data de la mort de la xiqueta se situa entre les 19.54 i les 21.00 hores del 27 d'abril de 2021, el mateix dia de la desaparició de les dos germanes, suposadament assassinades pel seu pare, Tomás Gimeno, en l'actualitat desaparegut.


Les anàlisis de sang, líquid pericardíac i contingut gàstric realitzats pels laboratoris forenses en mostres orgàniques de la xicoteta no van detectar cap presència de substàncies d'interés toxicològic.

Antecedents

 

Gimeno s'havia separat de la mare de les xiquetes, Beatriz Zimmermann, l'any anterior, després de mantindre una llarga relació. Segons l'acte judicial fet públic el 12 de juny, Gimeno va matar a les seues filles entre les 19.47 i les 21.00 hores d'aquell 27 d'abril, a la seua casa, en la localitat d'Igueste de Candelaria (est de Tenerife). La desaparició de les xiquetes va provocar una commoció a l'illa. Les perquisicions, liderades per la Guàrdia Civil, es van centrar en els primers dies en terra ferma.


Al cap de poc, les perquisicions es van centrar en la mar, atés que la nit del 27 d'abril Tomás Gimeno havia sigut vist entrant i eixint a bord del seu vaixell d'esbarjo d'un moll esportiu de Santa Cruz de Tenerife. La incorporació a la cerca del vaixell oceanogràfic Ángeles Alvariño, va permetre que el 10 de juny es trobara l'àncora de l'embarcació de Gimeno amb dos bosses d'esport lligades: en una estava el cos de la xicoteta Olivia; en l'altra, presumiblement, havia estat el d'Anna. Aquesta última, no obstant això, estava oberta i buida en el moment de la seua troballa.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La SAREB pretén desnonar a tres famílies a Alacant el pròxim dilluns" "Roben a la tenda d'Apple del centre de València"