Troben el cos d'Olivia, la major de les xiquetes desaparegudes a Tenerife

El vaixell oceànic i la Guàrdia Civil troben el cos d'Olivia, la xiqueta major, en el fons de la mar 45 dies després

L'esperança de trobar en vida a les menudes Olivia i Anna de 6 i 1 anys acaba de desaparèixer, ha sigut trobat el cos d'una de les xiquetes de Tenerife que a falta de les declaracions del forense tot apunta que seria Olivia, la major de les xiquetes.

En estos moments ha sigut comunicat també a Beatriz la mare de les xiquetes per la Delegació del Govern en Canàries. Just en el dia de hui escoltàvem per primera vegada la veu de la mare de les xiquetes de Tenerife amb molta esperança que aparegueren prompte amb vida.

La desaparició

Anna i Olivia van desaparéixer el passat 27 d'abril a Tenerife després que el seu pare Tomás Gimeno no les retornés a la seua mare a l'hora convinguda, s'ha confirmat este dijous a última hora de la vesprada quan el vaixell Ángeles Alvariño, de l'Institut Espanyol d'Oceanografia, ha localitzat en la mar el cos sense vida de la nena major.

Segons fonts de la búsqueda, el vaixell ha localitzat esta vesprada dos bosses en la mar que el robot submarí Liropus va hissar a coberta. Una de les bosses estava buida i en l'altra s'ha trobat el cos d'Olivia Gimeno.

La Delegació del Govern a Canàries ho ha comunicat a la mare

La Delegació del Govern a Canàries ha anunciat este dijous que els serveis de búsqueda que treballen per a trobar els cossos de les menudes desaparegudes a Tenerife han trobat el cadàver d'Olivia, la major de les germanes en la zona on busquen el seu rastre. Les autoritats han comunicat la troballa a la mare de les xiquetes, Beatriz Zimmerman i als altres familiars. De moment, no hi ha novetats sobre la segona de les germanes, Anna.

El cadàver ha estat trobat pel vaixell de l'Institut Espanyol d'Oceanogràfica Ángeles Alvariño, segons ha informat la Guàrdia Civil, en l'àrea delimitada per la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de Santa Cruz de Tenerife de la Benemèrita. Esta zona de cerca es troba a una milla nàutica del puertito de Güímar, on també es va trobar a la deriva la llanxa de Tomás Gimeno, el pare de les menors.

Les restes mortals de la menuda han estat traslladats immediatament a l'Institut Anatòmic i Forense de Santa Cruz de Tenerife, on s'ha confirmat la identitat d'Olivia, de sis anys.

45 dies de búsqueda

El cos ha estat trobat després de set setmanes (45 dies) de cerca incansable. Anna i Olivia van desaparéixer el passat 27 d'abril, després de no tornar a casa de la seua mare després de passar la tarda amb el seu pare. Llavors van saltar les alarmes. Però res apuntava a este possible fatal desenllaç.

Gimeno, de 37 anys, havia recollit a les seues filles i havia de lliurar-les a casa de Beatriz a les 21.00 hores. Tots dos, Beatriz i Tomás, havien acordat, sense que existira règim judicial per a les visites de les menors, que així fos.

Tomás i Beatriz s'havien separat després de múltiples amenaces i enfrontaments, encara que mai existiren denúncies. Ell no va dirigir bé aquella separació i fins i tot va arribar a contractar una agència de detectives per a espiar a la seua dona este mateix estiu.

La Guàrdia Civil segueix amb el rastreig en la zona a fi de localitzar el cos de la petita Anna, que presumptament està en el fons de la mar i que podria haver-se sortit de la bossa buida, i també el del seu pare, Tomás Gimeno.

Les dos bosses coincideixen amb les que Tomás Gimeno va pujar al seu vaixell 'Esquilón' la nit de la desaparició, segons fonts pròximes. Fonts de la recerca sospiten que Gimeno va poder utilitzar un cinturó de plom de vuit quilos i que no va ser trobada l'embarcació per a llastrar-se fins al fons.

Pedro Sánchez es solidaritza amb la mare de les xiquetes de Tenerife

El president del Govern, Pedro Sánchez, només saber el trist desenllaç s'ha solidaritzat inmediatament amb la família de les xiquetes desaparegudes a Tenerife

<

>
La mare de l'Olivia i Anna, Beatriz Zimmerman, ha mantingut sempre l'esperança de trobar a les menudes amb vida i defensat la hipòtesi que Tomás Gimeno s'havia escapat amb les xiquetes a algun país llatinoamericà. Només es va esfondrar després de conéixer la troballa de l'ampolla d'oxigen i la funda d'edredó, preveient este tràgic final.

"Tants somnis per viure el meu Oli, tant que compartir juntament amb la teua germana Anna, les tres juntes. Ara el meu únic somni és que estiguem juntes i que siga com siga el futur que ens espera, res ens separe", va ser el missatge que va manar a les seues filles en aquell moment..

Es rumoreja

Encara que no és oficial, diversos mitjans de comunicació indiquen que fonts de la Guàrdia Civil confirmen que els cossos de Tomás Gimeno i Anna es troben localitzats en el fons marí, en la mateixa zona on es trobava el d'Olivia

<

>


 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Mor la menor ferida en l'incendi d'Algemesí" "Tres menors detinguts per llançar gots de cristall a dos policies des d'un balcó"