València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Tres anys de presó per assetjar a la seua exnóvia amb més de 700 telefonades a Elx

«Jo vaig a la presó però a tu et mate» va ser un dels missatges que també li va enviar a la víctima

L'Audiència d'Alacant ha confirmat els tres anys de presó imposats per un jutjat d'Elx, a la comarca del Baix Vinalopó, a un home que va amenaçar de mort i va assetjar amb més de set-centes telefonades, un centenar en un sol dia, al seu exnovia al no acceptar la ruptura de la seua relació sentimental.

  

La sentència, dictada fa unes setmanes i a la qual ha tingut accés ara Efe, reflectix que aquesta situació va alterar «greument la vida quotidiana» de la víctima, qui va haver de bloquejar a l'acusat a les seues xarxes socials.

    

Els fets es remunten a desembre de 2016, quan ella va decidir deixar la relació de festeig que havia mantingut amb l'implicat durant un any. L'acusat no ho va acceptar i va començar a cridar-la constantment per telèfon i a enviar-li missatges de Whatsapp on li demanava parlar amb la finalitat de reprendre la seua relació.

«Jo vaig a la presó però a tu et mate» li enviava a la víctima

 

Així, va arribar a cridar-la fins a set-centes vegades des d'agost de 2016, un centenar d'elles en un sol dia, entre el 21 i 22 de març de 2017. També li va remetre missatges on li insultava i li deia «jo vaig a la presó però a tu et mate» o «vaig a tallar colls a totes les persones amb les quals et veja», entre altres expressions.

    

En una altra ocasió, mentre ella es trobava denunciant aquest assetjament en la comissaria de Policia Nacional d'Elx, li va advertir amb un altre 'whatsapp' que pensava anar al seu lloc de treball i irrompre en el seu habitatge per botar-li foc, ja que no tenia «res que perdre».

  

El Jutjat penal 1 d'Elx el va condemnar el passat mes de febrer a dos anys de presó per un delicte d'assetjament, a un altre any de presó pel de amenaces continuades i a quinze dies de localització permanent per un delicte lleu d'injúries.

    

També li va imposar la prohibició d'acostar-se o comunicar-se amb la seua exparella durant sis anys i mig, una mesura el compliment de la qual serà controlat de forma telemàtica.

 

L'Audiència d'Alacant ha confirmat ara la sentència

  

La Secció Primera de l'Audiència d'Alacant, especialitzada en violència masclista, ha confirmat ara aquesta sentència després de rebutjar el recurs d'apel·lació presentat pel condemnat. La institució provincial considera que la fallada del jutjat il·licità és plenament ajustat a dret i les penes imposades són correctes a tenor de la «gravetat de la conducta» jutjada.

  

L'Audiència destaca «l'ingent nombre de telefonades i missatges enviats a la víctima durant diversos dies», així com la reiteració d'amenaces contra la víctima, «per exemple de matar-la a ella i als seus coneguts i de botar-li foc a la seua casa».

   

«A més, donat el delicte d'assetjament, que indica una sort d'obsessió respecte de la dona, la decisió de la qual de ruptura no vol admetre, la seguretat de la víctima aconsella el manteniment del dispositiu de control telemàtic de l'allunyament», conclou el tribunal.