‘Valencians al món’ visita els palaus dels Savoia a Torí, seu del Festival d’Eurovisió 2022

Compartir:

À Punt viatja a la capital italiana del Piemont, famosa per la seua arquitectura i per la marca de cotxes Fiat

Hui a les 22:00 h, ‘Valencians al món’ descobreix els secrets d’una de les ciutats més boniques d’Itàlia amb el guiatge del reporter Enrique Tena. El programa més viatger d’À Punt visita Torí, mostra el seu patrimoni, les seues anècdotes lligades a la casa reial de Savoia i les històries personals dels nostres valencians.

Maribel, de València, fa gairebé deu anys que viu a Torí

Maribel, València / À Punt

Amb aquesta dissenyadora de joies i escultora visitaran el centre de la ciutat i el Museu Egipci, el segon centre cultural d’aquest tema després de la col·lecció del Caire. Amb Luna, la filla, i Maria, una amiga de Vila-real (Plana Baixa), aniran a l’Estadi de la Juventus.

Aina, de Sagunt (Camp de Morvedre), fa sis anys i mig que viu a Torí

Aina, Sagunt / À Punt

Amb ella parlaran del Festival d’Eurovisió, que enguany té lloc a la capital piemontesa, i visitaran la meravellosa basílica de la Superga i el palau de Stupinigi, una de les residències reials més importants de la casa de Savoia que, a més, va ser declarada patrimoni de la humanitat per la Unesco. També tastaran la gastronomia torinesa en un tramvia en marxa.

Ana és una professora d’espanyol de València que fa quinze anys que viu a Torí

Ana, València / À Punt

Amb ella faranun recorregut pel Torí barroc, veuran el riu Po i el parc del Valentino. Ana mostrarà la seua casa i presentarà la seua filla.

Úrsula, de la Vila Joiosa (Marina Baixa), fa tres anys que va arribar a Torí

Úrsula, Vila Joiosa / À Punt

Amb aquesta professora de valencià veuran el mercat de Porta Palazzo, el més gran d’Europa a l’aire lliure, i la Palatina, l’entrada romana a la ciutat. També amb ella tastaran el típic café de Torí, el bicerin, que porta xocolate i nata. Úrsula mostrarà la Mole Antonelliana, un dels edificis més alts de la ciutat, i la catedral de Torí, on es guarda el Sant Sudari.

Marisa, de València, fa ni més ni menys que 25 anys que viu al Piemont

Marisa, València / À Punt

Amb ella visitaran el llac d’Orta i la pintoresca illa de San Giulio. Marisa obrirà les portes de Novara, el poble on viu, i pujaran al punt més alt de la basílica de San Gaudenzio. També amb ella tastaran la gastronomia de la regió.

Valencians al món visita el llegat dels Savoia a Torí

La ciutat havia estat un focus polític important a Europa. A partir del 1563 va ser la capital del Ducat de Savoia, més tard del Regne de Sardenya governat per la Casa Reial de Savoia, i també va ser la primera capital de la Itàlia unificada (del Regne d’Itàlia) del 1861 a 1865.

Torí és de vegades anomenada “el bressol de la llibertat italiana” per haver estat la ciutat natal i la llar de notables persones que van contribuir al Risorgimento.

Valencians al món s’ha adaptat als temps covid-19, respectant les normes de cada país i reflectint com viuen els valencians en les diverses destinacions.

EL MÉS LLEGIT

Puig reforça el funcionariat amb 23.000 noves places

El cap del Consell ha anunciat que s'aprovaran 3.833 places per a Funció Pública, 9.736 per a Sanitat i 9.153 per a l'Educació

Detinguts quatre menors per la presumpta violació grupal d’una jove a Vila-real

Aquest fet ocorre només uns dies després de l'esdevingut a Burjassot amb una altra presumpta violació grupal també de menors i que ha sembrat la indignació amb la posterior posada el llibertat dels presumptes agressors

Sanitat investiga un segon cas de pigota del mico, aquesta vegada a València

Aquest cas de pigota del mico (monkeypox) no es tractaria d'un cas importat com el que s'investiga a Castelló

Puig sobre Burjassot: ‘No es pot confondre a les víctimes amb els botxins’

El President ha parlat de consternació sobre el cas de la presumpta agressió de les menors i els víctors amb els quals els acusats van eixir de la presó