Tradicions i rituals per a començar l’Any Nou amb sort


Rebre les notícies de València Diari

Una de les tradicions més conegudes a Espanya per a atreure bona sort és prendre el 12 raïm amb les campanades que donen l’inici a l’Any Nou. S’han de menjar exactament al mateix temps que sonen les campanades perquè representen els 12 mesos del 2023.

Fer un brindis amb xampany

Sens dubte, el costum de brindar amb xampany o cava a mitjanit amb la família i amics és un ritual per a desitjar molta felicitat per a l’Any Nou. A més, tirar un anell d’or en la copa atreu prosperitat, diners i abundància.

Roba interior vermella

El color vermell no sols porta bona sort sinó que simbolitza l’amor i la passió, per la qual cosa es recomana besar a la teua parella i portar roba interior vermella en Nit de Cap d’Any.

Decoració de la taula

S’ha de decorar la taula amb les millors copes, vaixella, coberts i unes estovalles noves. Col·locar una cosa daurada i encendre totes les llums de la casa durant el sopar per a atreure l’èxit i la prosperitat.

Sopar llenties

El costum italià de sopar un plat de llenties durant Nit de Cap d’Any s’ha estés a altres països. Les llenties representen la bona sort, i per això, moltes famílies ha adaptat esta tradició. La idea és compartir un grapat de llenties crues entre tots els membres de la família, guardar-les en una bosseta i portar-la en la butxaca tot l’any.

Ous per a la fertilitat

Si volem augmentar la fertilitat i que l’any ens porte més bebés a la família, s’han de col·locar 6 ous cuits damunt de la taula del sopar de Nit de Cap d’Any.

Trepitjar amb el peu dret

Es recomana aixecar el peu esquerre i trepitjar amb el dret mentre es prenen el raïm de la sort. No obstant això, existeix un ritual molt divertit que consisteix a sortir de la casa abans de les campanades i tornar a entrar amb el peu dret, just quan comença 2023.

Fer una llista de desitjos

Si volem fer realitat els somnis, una bona idea és escriure en un paper una llista de desitjos per al nou any i guardar-lo doblegat fins a la mitjanit.

Portar diners en les sabates

Per a atreure els diners i la riquesa, es recomana portar un bitllet o una moneda a l’interior de la sabata durant tota la nit.

Tirar aigua al carrer

L’aigua neta tot el negatiu, per la qual cosa moltes persones realitzen el ritual de tirar un got d’aigua o una galleda plena al carrer abans que acabe l’any. D’esta manera, es desfan de la negativitat, les penes i les tristeses.

Menjar xurros amb xocolata

Res millor per a començar 2023 que seguir la tradició de prendre xurros amb xocolata una vegada acabada la festa de Nit de Cap d’Any i durant la matinada d’Any Nou.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies