Whatsapp: la nova actualització que canviarà per sempre la manera d’utilitzar-ho


Rebre les notícies de València Diari

L’aplicació de missatgeria instantània Whatsapp ha anunciat un canvi en la forma en la qual poden veure’s als usuaris que canvia per sempre la forma en la qual se sol ‘xafardejar‘ en l’app. Ho ha confirmat el propi servei tècnic de la companyia propietat de Facebook, que a més introdueix modificacions com l’opció d’escoltar les notes de veu de manera completa abans si vol que s’envien a l’altre usuari.

Alguns ja han pogut adonar-se que, després de l’última actualització, quan acabem de gravar un àudio no s’envien directament al destinatari, sinó que es queda com una barra de reproducció al començament de la conversa. Posteriorment dona l’opció tant d’enviar la nota d’àudio com d’eliminar-la, a més de poder reproduir-la sense que hàgem d’enviar-la necessàriament. Però l’últim canvi té més a veure amb les noves polítiques de privacitat de la companyia propietat de Mark Zukcerberg i Meta.

 

L’última actualització de Whatsapp

 

Alguns usuaris s’han adonat que alguna cosa havia canviat en les últimes setmanes en el que a l’hora de “última connexió” es refereix. I és que, per a moltes persones, de sobte havia desaparegut.

No es tracta que aqueixes persones t’hagen bloquejat o que hagen canviat la seua configuració, sinó que Whatsapp canvia per sempre la visibilitat de l’última hora en línia dels usuaris desconeguts. Això és, aquells amb els quals mai s’hagen intercanviat missatges o aquells que no ens hagen inclòs en la seua llista de contactes.

Ho explicava una usuària a través de Twitter que, assegurava, havia rebut una explicació per part del suport tècnic. “És una nova eina de seguretat. He rebut aquesta resposta del servei tècnic hui. Si la persona no té el teu número entre els seus contactes o no has enviat ni un sol missatge amb ell, “l’última connexió” ja no pot veure’s”, assegurava.

Al costat del missatge apareixia la contestació de la pròpia companyia, que anunciava que es tractava d’un canvi fruit de les noves polítiques de Seguretat i Privacitat. “Per a millorar la privacitat i seguretat dels nostres usuaris estem fent que siga més difícil per a les persones que no conegues i amb les quals no has xatejat que puga veure la teua última connexió en Whatsapp. Això no canvia res entre tu i els teus amics, família i companys de treball als quals conegues o amb els quals t’hages enviat missatges abans”, concretava el departament de comunicació de Whatsapp.

 

Així es podrà ocultar el teu perfil en Whatsapp

 

A més de l’hora de connexió i les notes d’àudio, l’app presenta noves modificacions. Tal com avancen des del portal WeBetaInfo, l’empresa propietat de Facebook ja està desenvolupant en les versions 2.21.23.14 beta de Whatsapp l’opció “Els meus contactes, excepte…”, en les quals podrem afegir a quins contactes restringirem mentre nosaltres sí que podem continuar veient les seues fotos i la seua informació.

Això sí, existeix un matís important: l’hora de connexió serà diferent, ja que si seleccionem que un usuari en concret no puga veure la nostra, nosaltres tampoc podem veure la seua, no com en els altres dos casos en els quals podem continuar ‘xafardejant’.

Diferent és el cas dels estats que s’eliminen a les 24 hores. Amb aquests ja era possible ocultar-los des del primer moment en el qual estaven disponibles en l’app de Meta. Per tant, aquesta nova opció només estarà disponible en les versions Beta de Whatsapp fins que, eventualment, arribe a tots els usuaris que la utilitzen. Però això serà pròximament.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies