València ha aconseguit que prop de 175.000 usuaris de Emivasa, l’empresa mixta encarregada del subministrament d’aigua potable, opten per la factura electrònica, evitant l’emissió de més d’un milió de factures en paper durant este any 2025.
Esta xifra representa un augment significatiu des de principis d’any, quan 127.000 usuaris usaven la factura digital, la qual cosa indica un creixement d’aproximadament 50.000 nous usuaris en pocs mesos.
L’increment en l’ús de la factura electrònica
Forma part de la campanya ‘Fes-lo fàcil‘, una iniciativa de Emivasa per a fomentar l’ús digital entre els consumidors de l’aigua potable a València.
Durant la clausura d’esta campanya en les instal·lacions de Emivasa en Vara de Quart, es va fer lliurament d’un vehicle elèctric a la guanyadora d’un sorteig vinculat a la iniciativa, com a incentiu per a promoure la digitalització.
Declaracions del regidor del Cicle Integral de l’Aigua
El regidor, Carlos Mundina, va destacar que esta transició digital busca no sols facilitar la gestió, sinó també contribuir a la sostenibilitat i respecte pel medi ambient. A més, va agrair el compromís i professionalisme del personal de Emivasa que ha contribuït a este creixement.
Emivasa, pionera en digitalització
Emivasa és una empresa pionera a nivell nacional en digitalització i gestió eficient de l’aigua potable, aconseguint nivells d’eficàcia poc comunes en altres ciutats. Estem orgullosos i continuarem treballant per a mantindre esta senda, va afegir Mundina.
Comentaris de la direcció de Global Omnium
Per part seua, Dionisio García Comín, director general de Global Omnium, va ressaltar que l’adopció de la factura electrònica forma part del pla de digitalització de Emivasa. Este pla té com a objectiu fer a l’empresa més àgil, millorar el servici a l’usuari, respondre amb major rapidesa a incidències i augmentar la sostenibilitat.
Impacte mediambiental de la factura electrònica
Juan Monrabal, director de Gestió Interna de Global Omnium, va quantificar l’impacte mediambiental de l’ús de la factura electrònica, assenyalant que evitar la impressió de més d’un milió de factures en paper suposa un estalvi de dotze tones de paper, equivalent a un recorregut de 400.000 quilòmetres, o deu vegades la volta al món.
Este avanç en digitalització no sols millora l’experiència de l’usuari sinó que contribuïx directament a la reducció de l’impacte ambiental associat a la gestió tradicional de factures en paper.
L’experiència de Emivasa a València és un clar exemple de com la digitalització i les polítiques sostenibles poden anar de bracet per a oferir un millor servici i cuidar el planeta.