La Diputació de Castelló s'alia amb l'UJI i finança l'Observatori Provincial del Clima

L'entitat finançarà el projecte amb 25.000 euros
Ajuda per a lluitar contra el canvi climàtic | Redacció

La Diputació de Castelló signarà un conveni  de col·laboració amb la Universitat Jaume I (UJI) per a finançar en 2020 amb 25.000 euros l'Observatori Provincial del Clima i el sosteniment de l'Estació de Climatologia aplicada. Segons ha explicat el president de la corporació provincial, José Martí, «es tracta d'una aliança necessària entre dos institucions que estan cridades a treballar conjuntament i anar de la mà en un assumpte de vital importància com l'estudi de la relació existent entre el procés de canvi climàtic i els seus efectes sobre els recursos hídrics disponibles en la província».

Martí advertix que «cada dia resulta més necessària» la col·laboració entre les entitats polítiques i el món del saber «per a afrontar els reptes pendents de la societat, entre ells, el de posar fre al procés de canvi climàtic i garantir la suficiència de recursos hídrics en la província de Castelló».

El president ha recordat que «el canvi climàtic no és una broma» i que «resulta obligat actuar, fer el que estiga a les nostres mans per a evitar futures catàstrofes».

«També hem de garantir l'existència d'aigua de qualitat, per a tots i per sempre perquè, en cas contrari, les possibilitats de creixement econòmic de la nostra província quedarien en dubte». En este sentit, opina que «és fonamental l'aplicació de polítiques audaces que permeten el consum d'aigua procedent de les dessalinitzadores de Moncofa i Cabanes-Orpesa en qualsevol punt de la província».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Albalat dels Sorells celebra un concert en el Dia del canvi climàtic" "València celebrarà el quart aniversari de les Falles Unesco"