La Diputació de Castelló convoca una nova edició del Concurs de Vídeos 'Camí del Cid'

A demés, s'han creat tres noves categories
El certamen est√† dotat amb tres premis de 500 euros i de 300 per al Premi del P√ļblic | Cedida

El Consorci Cam√≠ del Cid ha convocat una nova edici√≥ del Concurs de V√≠deos. El certamen, que enguany complix la seua tercera edici√≥, presenta importants novetats respecte a les dos primeres convocat√≤ries. Amb l'objectiu de diversificar els treballs a concurs i fomentar la participaci√≥ tant entre els viatgers que recorren el Cam√≠ del Cid com entre els ve√Įns dels pobles que integren la ruta, s'han creat tres noves categories. 

La primera d'elles, 'El Viatge', pret√©n reunir aquells v√≠deos en els que els participants transmeten la seua experi√®ncia de viatjar per qualsevol de les rutes o llocs del Cam√≠ del Cid. La segona, 'Els nostres Pobles', vol aglutinar aquelles propostes que donen a con√©ixer un poble del Cam√≠ del Cid o un element d'aqueixa localitat: un paisatge, un monument, un arbre, un costum, un cam√≠, una festa, una tradici√≥, un menjar, una llegenda, etc.

El Cam√≠ del Cid √©s un itinerari tur√≠stic cultural que seguix els passos del Cid narrats en el Cantar, una de les obres cl√†ssiques m√©s importants de la literatura europea i el major cantar de gesta espanyol de l'Edat mitjana. Per este motiu, i amb l'objectiu d'engrandir encara m√©s si cap l'aut√®ntica guia de viatge d'este itinerari tur√≠stic cultural, el Consorci Cam√≠ del Cid ha creat una tercera categoria 'Cantar de mio Cid'.  En este cas, els concursants podran en els seus v√≠deos declamar els versos que m√©s els agraden, dramatitzar una part del poema, fer una versi√≥ lliure d'algun fragment, cantar-lo, dibuixar-lo... qualsevol opci√≥ √©s v√†lida sempre que la tem√†tica gire entorn del Cantar. 

Un minut de duració

Al costat de les noves categories del certamen, la present convocat√≤ria mant√© el Premi del P√ļblico, al que optaran tots els v√≠deos admesos a concurs i la principal singularitat del premi: cap dels v√≠deos presentats podr√† superar el minut de duraci√≥. 

La diputada de Turisme de la Diputaci√≥ Provincial de Castell√≥, que actualment ostenta la presid√®ncia del Consorci Cam√≠ del Cid, Virgina Mart√≠ ha reconegut que no √©s f√†cil transmetre en tot just 60 segons el patrimoni, la cultura, els paisatges de molts dels pobles de la ruta, tampoc narrar l'experi√®ncia del viatge o destacar algun dels passatges del Cantar ¬ęencara que estic conven√ßuda que els concursants sabran fer-ho per a acostar-nos a una de les grans rutes del nostre pa√≠s¬Ľ. ha subratllat. De la mateixa forma, ha convidat, fonamentalment als ve√Įns dels territoris pels que transcorre la ruta a participar en el certamen ¬ęsegur que hi ha m√©s d'un rac√≥ que no coneixem i quina millor forma per a donar-los a con√©ixer que participant en este concurs¬Ľ. 

Resum de les bases

Els concursants podran enviar un m√†xim de dos v√≠deos per categoria. La seua duraci√≥ no sobrepassar√† els 60 segons i els recursos que apareguen hauran de trobar-se necess√†riament en localitats del Cam√≠ del Cid. 

L'estil √©s lliure. El termini de presentaci√≥ de v√≠deos acaba el 20 d'octubre. Els v√≠deos s'enviaran pel servici online gratu√Įt de WeTransfer i es publicaran en el canal de Youtube dedicat al Concurs, perqu√® la gent puga vore'l i votar-lo fins al 10 de novembre de 2020, data en la que es donar√† a con√©ixer la decisi√≥ del jurat, integrat per persones vinculades a la comunicaci√≥, l'art i el medi rural. En la seua decisi√≥ valoraran la capacitat de l'autor per a transmetre la seua mirada personal i per a posar en valor llocs vinculats al Cam√≠ del Cid, la singularitat del motiu o recurs i l'originalitat i creativitat del v√≠deo. 

El certamen est√† dotat amb tres premis de 500 euros i de 300 per al Premi del P√ļblic. 

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"Troben relació entre els sis brots de València" "Vius en una gran ciutat i passes molta calor per les nits? T'expliquem el perquè"