El govern espanyol torna a permetre que viatgen dos persones en un mateix cotxe

L'acompanyant haurà d'anar en la fila de darrere
Pedro Sánchez, en una roda de premsa al Palau de la Moncloa, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

 

La secretària general de Transports i Mobilitat del govern espanyol, María José Rallo, ha anunciat en roda de premsa este dimecres, 25 de març, que s'alça una de les restriccions de l'estat d'alarma. L'executiu espanyol torna a permetre que puguen viatjar dos persones en un mateix vehicle.

 

Això sí, l'acompanyant haurà d'anar darrere. Cal recordar que només es poden gastar els vehicles per als usos preestablerts, és a dir, anar a treballar, cobrir necessitats bàsiques o atendre familiars dependents, entre altres.

 

Un ocupant per cada fila de vehicles

En virtut d'este aclariment, el govern espanyol disposa que «en el transport, tant públic, com privat i particular, en vehicles de fins a nou places, inclòs el conductor, i sempre que es realitze en el marc dels supòsits autoritzats i en els que s'haja de viatjar més d'una persona en el vehicle, s'ha de respectar que vaja com a màxim una persona per cada fila, mantenint-se la major distància possible entre els ocupants».

 

Este aclariment es registra després de què este dimarts, 24 de març, també fóra autoritzat el fet de recórrer al lloguer d'un cotxe sense conductor en cas d'haver d'efectuar desplaçaments per causa de força major permesos. Fins llavors, l'accés dels 'rent a car' estava limitat per a professionals de transport i repartidors.

 

Desplaçaments de primera necessitat

Els desplaçaments que permet fer el decret de l'estat d'alarma són els que es realitzen per a comprar aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat, per a assistir a centres i servicis sanitaris, per a anar a la faena, per a retornar al lloc de residència habitual o per a assistir i cuidar gent gran, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables. També es permet desplaçar-se per a acudir a entitats financeres i d'assegurances i per «causes de força major o situació de necessitat».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!