Mónica Oltra es partidària de restringir el sector de la hostaleria

Aposta perquè «des dels poders públics se sostinga a este sector perquè no acabe mal»
Demana ajudes per al sector | acn

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, s'ha mostrat partidària d'adoptar «mesures més restrictives» per a frenar l'avanç del coronavirus en València, Alacant i Castelló i de fer-ho «en l'àmbit relacional, bàsicament en l'hostaleria» com han fet altres països europeus. A demés, ha advocat perquè «des dels poders públics se sostinga a este sector perquè no acabe mal».

D'eixa manera ho ha manifestat Oltra, en declaracions a TVE que recull Europa Press, en ser preguntada per les mesures concretes que suggerix per a controlar la nova ona del coronavirus. Este dimarts, després d'una reunió amb l'alcalde de València, Joan Ribó, la consellera d'Igualtat ja va insistir en esta idea, la d'anar més enllà d'un tancament de fronteres, i fixar-se en països com França, Alemanya o Bèlgica.

En este sentit, la vicepresidenta ha fet notar que «les dades demostren que no anem bé. «Ahir vam arribar als 2.000 contagis i el número de morts, no només en el territori valencià sinó en tota Espanya, s'està incrementant, junt a l'ocupació de places UCI».

«Els indicadors ens diuen que el virus torna a expandir-se»

Oltra va continuar afirmant que «tots els indicadors ens diuen que el virus torna a expandir-se perquè té una capacitat de contagi extraordinària i, per tant, jo crec que, a demés del tancament perimetral del territori valencià, amb el que estic absolutament d'acord, cal prendre mesures en tota Espanya més restrictives amb l'exemple dels països del nostre entorn».

Al seu parer, cal aplicar-les Â«en els àmbits relacionals de sociabilitat, a on hi ha la majoria de contagis, precisament per a poder mantindre els col·legis oberts, com ha fet Alemanya». «És la manera d'anar per davant del virus i no per darrere», ha insistit.

Oltra planteja que seguisquen oberts centres educatius i l'activitat laboral -fomentant el teletreball en tots els llocs en els que siga possible- «perquè realment els focus de contagi no venen dels col·legis ni de les empreses». D'esta forma, creu que seria possible «mantindre una certa normalitat i garantir l'escolarització dels nostres xiquets, que han estat massa temps sense poder assistir a classes, i una activitat econòmica».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Alerta: Pacients amb Covid-19 en les UCI superen la mitat del màxim en la primera ona" "Fernando Simón no descarta el confinament domiciliari"