S'esfondra part del con principal del volcà de la Palma

Les bugades són en l'actualitat més lentes i viscoses que en els últims dies i el plomall de gasos i cendres ha arribat a aconseguir els 2.800 metres de l'altura

L'Institut Vulcanològic de Canàries ha informat de l'ensulsiada parcial del con principal del volcà de la Palma. En paral·lel, el sismògraf de l'Institut Geogràfic Nacional (IGN) Itahiza Domínguez refereix que des del punt d'observació de Tajuya han comprovat que hi ha emissió de bugades més a l'oest del con secundari, que en les últimes hores ha sofert varis desbordes de lava.

"La dinàmica està canviant i caldrà avaluar amb més dades al llarg del dia", apunta Domínguez.

<

>

Poden sorgir nous focus

El comité científic que assessora el Pla d'Emergències Volcàniques de la Palma (Pevolca) ve insistint que el procés eruptiu estrombolià es caracteritza per una variació constant del con, o els cons en este cas, i en què poden sorgir nous focus al voltant del centre eruptiu principal.

<

>

A quatre boques

El Centre Superior de Recerques Científiques ha penjat un vídeo en el qual es pot apreciar l'activitat de quatre boques eruptives amb activitat "intensa i diversa": emissió de cendra i piroclastos, activitat estromboliana i profusió de lava amb desgasificació blanca.

<

>

Diferents bugades

En un altre més recent s'observen diversos canals làvics actius sobre la resta de l'extensió ocupada per les diferents bugades.

<

>

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Milers de persones clamen contra l'ampliació del port de València" "Les pluges descarregaran amb força en el litoral sud de València i nord d'Alacant"