Almenys 70 morts en els tornados nocturns que van colpejar Kentucky, als EUA


Rebre les notícies de València Diari

El governador de l’estat nord-americà de Kentucky, Andy Besehar, ha anticipat que entre 70 i 100 persones haurien mort pel devastador pas d’una ona de tornados per l’oest de la regió, en el que es tractaria d’una de les majors tragèdies climatològiques registrades en la història recent del país.

“Em tem que hi ha més de 70 morts a Kentucky (…). Probablement, són entre 70 i 100 (morts), és devastador”, va dir durant una conferència de premsa.

Els tornados nocturns més terrorífics

Els tornados nocturns tenen el doble de probabilitats de causar la mort, segons va descriure l’Oficina Nacional d’Administració Oceànica i Atmosfèrica (NOAA), ja que són difícils de pronosticar, difícils de veure i amb una major dificultat de respostes perquè gran part de la població està adormida quan ocorren.

<

>

El governador va expressar que la comunitat de Mayfield va quedar devastada

Ha estat una de les nits més difícils en la història de Kentucky“, va subratllar.

“L’esdeveniment de tornados més greu de la història de l’estat”

El governador ha descrit la tragèdia com «l’esdeveniment de tornados més greu de la història de l’estat» mentre les autoritats han constatat el col·lapse de diversos edificis en una de les localitats més afectades, la comunitat de Mayfield, en el sud-oest de Kentucky”, segons l’agent de Policia local Sarah Burgess en declaracions a la filial de la NBC, Lex18.

Alerta màxima

El director de la Divisió de Gestió d’Emergències de Kentucky, Michael Dossett, ha arribat a testificar un tornado que va tocar sòl durant més de 250 quilòmetres al llarg de quatre estats i ha avisat que l’ona de tornados d’esta finalitat de setmana podria ser la més gran dels últims 45 anys en l’estat.

<

>

<

>

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies