INVITACIÓ:

Unix-te al nou grup oficial de Facebook de ValenciaDiari, info al minut del Coronavirus. Clica ací, T'ESPEREM!

Els comerços valencians demanen canviar les dates de les rebaixes i limitar la venda de productes oferits

Les botigues no volen que confluïsquen articles d'altres campanyes, com per exemple de l'època estival
Roba en una imatge d'arxiu | Pixabay

La patronal autonòmica del comerç en la Comunitat Valenciana ha reclamat un canvi de la normativa de la campanya de rebaixes, que comença esta dimarts, ja que està condemnada després de la seua liberalització.

 

Confecomerç espera que les vendes en rebaixes cresquen un 3,5 per cent i realitza esta previsió després d'un Nadal que s'ha tancat amb xifres positives respecte a l'any passat i una temporada marcada per una climatologia excessivament càlida, «que no ha afavorit l'impuls de la campanya, i per la contínua proliferació de descomptes i promocions com el Black Friday, basades exclusivament en el preu».

 

Segons ha apuntat en un comunicat, el sector «es troba esperançat, i manté les expectatives de que el govern entrant marque una nova directriu en matèria de normativa, després de que per la liberalització de les rebaixes «s'haja registrat un impacte negatiu, que afecta no sols els comerciants sinó també als consumidors».

 

«Hem de realitzar una revisió de la mesura, no únicament per a regular i delimitar els diferents períodes, sinó també per a què els productes siguen els propis de l'excedent de temporada i no uns adquirits ex profeso, ocasionant d'esta manera un perjudici de qualitat i garanties per al client, a més d'una insostenible disminució en el desenvolupament i creixement dels negocis», ha ressaltat el president de Confecomerç CV, Rafael Torres.

 

A més, assenyala que este fet implica que en l'oferta de les rebaixes «confluïsquen articles d'altres campanyes, com per exemple de l'època estival, no marcant adequadament els diferents períodes, generant d'eixa manera confusió i desinterés per al consumidor».

 

Els productes de major auge comercial en estes dates seran calçat, tèxtil, complements, joieria, perfumeria, equipament personal, a més de productes de la casa (electrodomèstics, mobles i decoració) i electrònica.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!