Instagram planteja amagar la xifra de «likes»

És una mesura que ja s'ha aplicat en el Canadà i que busca reduir la pressió social dels usuaris
Instagram planteja amagar la xifra de 'likes' | Cedida

 

Instagram estudia la possibilitat d'amagar la xifra de 'likes' de les publicacions per a intentar reduir la pressió social que causa en els usuaris. La plataforma busca donar més importància al contingut i menys a la popularitat, de manera que els seguidors no podrien vore la quantitat de reaccions en els comptes dels altres. Eixa modificació s'ha implementat en el Canadà, com a prova inicial i, si els resultats són positius, s'aplicarà en tot el món.

Segons experts en psicologia, l'ús descontrolat de les xarxes socials pot causar addicció i depressió en els usuaris i, fins i tot, pot induir al suïcidi. El fet de comprovar els propis 'likes' i comentaris i comparar-los amb els d'altres comptes pot generar ansietat i la necessitat de sentir-se validat per tot el contingut que es compartix. Per això, eliminar la xifra de reaccions podria reduir l'estrés que causa l'aplicació i potenciar el contingut de qualitat.

La prova pilot no mostra la xifra de «likes» | Cedida

 

La mesura, segons la prova que s'ha aplicat en el Canadà, permet que només l'autor del contingut puga vore la quantitat d'usuaris que han reaccionat al 'post'. Les altres persones només poden vore algun dels seguidors que han reaccionat i sense tindre l'opció de vore'n el número concret. En cas que la prova pilot funcione positivament, la mesura s'aplicarà en l'aplicació en tots els països per a reduir al màxim la pressió social en relació als 'likes' obtinguts.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"SANITAT ALERTA: Retiren un conegut medicament del mercat" "ESCÀNDOL: La confessió de Google que t'indignarà"