'Normalitat millorada': Estes són les noves mesures de la Comunitat Valenciana

A partir del 9 d'octubre tornarà a estar permés a les discoteques la pista de ball i la celebració de festivals de música

La Comunitat Valenciana ha entrat a la "fase final" de la desescalada, en una "normalitat millorada". Este dijous el president de la Generalitat Valenciana ha anunciat la fi dels aforaments i límits horaris i la majoria de restriccions fins ara vigents en el territori valencià, així com la tornada de la pista de ball i la celebració dels festivals.

A partir de la mitjanit del 9 d'octubre, el Dia de la Comunitat Valenciana, els valencians i les valencianes entraran en una "nova etapa" al "renaixement del poble valencià "Com l'ha qualificat el cap del Consell, després de la reunió de la Taula Interdepartamental.

El cap del Consell també ha demanat "seny, prudència i responsabilitat" perquè el virus no ha desaparegut, tot i que ha destacat que la protecció de grup que ha fet possible la vacunació va a permetre "conviure amb ell".

Estes són les mesures de la nova normalitat


Seguirà sent obligatori l'ús de la màscara en interiors i en exteriors quan no es puga respectar la distància de seguretat interpersonal d'1,5 metres.

Hostaleria i restauració: Decauen els límits d'aforament, però es manté el nombre màxim de 10 persones per taula.

A la barra es podrà consumir assegut o dempeus, però s'haurà de mantenir la distància de seguretat.

Oci nocturn: Finalitza el límit d'aforament i horari de les 05.00 h. A partir de l'entrada en vigor de les normes seu horari de tancament serà d'acord amb la seua llicència.

Torna el ball a la pista però amb mascareta i sense consumir cap beguda. També es podrà utilitzar la barra per consumir de peu.

Teatres, cinemes, auditoris i museus: Aforament al 100% excepte quan s'estiga consumint beguda o menjar a la sala, que es deixarà un seient lliure de distància.

Activitats esportives: No hi haurà límit d'aforament per a l'activitat física i esportiva en gimnasos, piscines i vestidors.

Festivals de música: Es permet la seua celebració, tot i que en funció de la seua singularitat tindran un protocol específic per part de la Conselleria de Sanitat.

Celebracions i esdeveniments: Cau l'aforament, llevat que se celebre amb públic de peu on s'haurà de restringir a raó de 2,25 m² per persona.

Esdeveniments esportius: Les lligues professionals de futbol i bàsquet continuen amb l'aforament del 80% en espais tancats i el 100% en espais oberts.

Prohibit fumar: No estarà permés fumar a la via pública si no es respecta una distància d'almenys 2 metres. Tampoc en les terrasses dels bars i restaurants.

Establiments i comerços: Decauen les limitacions d'aforament.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els hostalers de València reclamen l'ampliació de les terrasses covid fins a 2022" "Torna la llibertat d'horari i l'aforament complet en totes les activitats"