La tercera dosi per a majors de 70 anys s’administrarà a partir del 25 d’octubre

Compartir:

 

La Comissió de Salut Pública, en la qual estan representades totes les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, han acordat este dimarts administrar una tercera dosi de la vacuna contra el coronavirus (Pfizer-BioNTech i Moderna) als majors de 70 anys, a partir del pròxim 25 d’octubre.

Segons expliquen des de Sanitat esta inoculació, es realitzarà al mateix temps que la vacuna de la grip i té com a objectiu «augmentar la protecció de les persones més vulnerables» a l’evidenciar-se que «l’edat és el principal factor de risc».

Esta dosi s’injectarà sis mesos després d’haver rebut la segona vacuna, i a esta franja d’edat li seguirà el grup de 65 anys. Segons dades del Ministeri de Sanitat, un total de 6,8 milions de persones majors de 70 anys compten amb la pauta completa, i un 87,2% de la població a vacunar (majors de 12 anys) també.

La decisió arriba un dia després que l’Agència Europea del Medicament (EMA) aprovés administrar la tercera dosi de la vacuna Pfizer en adults. Segons explica l’organisme europeu, seran les autoritats estatals de cada país les encarregades de prendre la decisió.

Des del passat 16 de setembre, la Conselleria de Sanitat està vacunant amb la tercera dosi a les persones residents a centres de gent gran, En situació de greu immunosupressió, pacients receptors de trasplantament d’òrgan sòlid, de trasplantament de progenitors hematopoètics i persones en tractament amb fàrmacs anti-CD20.

Govern madrileny rebutja administrar-la

 

Després de l’aprovació per part de l’EMA, les comunitats han decidit injectar una dosi de reforç al grup d’edat més vulnerable. En la votació s’han produït 12 vots a favor, cinc abstencions i dos vots en contra per part de la Comunitat de Madrid i Galícia. Així mateix, el govern madrileny rebutja de moment esta tercera vacuna perquè al·lega que «no hi ha cap evidència científica per administrar la dosi de record».

 

EL MÉS LLEGIT

Què és centaurus? La nova subvariant del coronavirus que fa saltar les alarmes

Se sospita que la subvariant d'Òmicron puga estar darrere del recent augment de casos de Covid-19

Melyssa Pinto i Tom Brusse confirmen que han tornat amb un bes

Dos anys després de la seua ruptura, Melyssa i Tom han représ la seua relació, "és la dona de la meua vida"

Investigats dos conductors per circular en sentit contrari en una autovia

El primer d'ells va recórrer prop de 35 quilòmetres en sentit contrari per la A-7 i el segon 11 quilòmetres en l'A-35 estant implicat en dos sinistres vials

Les emissions de CO₂ van augmentar a Espanya en 2021

El positiu és que no van sobrepassar els nivells previs a la pandèmia