Les eleccions valencianes del 28M costaran 4,9 milions d’euros

A tan sols 5 dies que se celebren els eleccions autonòmiques i municipals el pròxim diumenge 28 de maig, la Comunitat Valenciana ultima els preparatius perquè les 35.252.320 de paperetes i les 6.169 meses electorals distribuïdes en 2.178 col·legis estiguen llestes. Així mateix, amb l’objectiu de vetlar per la seguretat dels ciutadans i ciutadanes, es desplegaran un total de 10.000 efectius de la Guàrdia Civil, Policia Nacional i Policia Local.


Rebre les notícies de València Diari

Estes dades han estat presentades per la Delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, durant la visita este dimarts al magatzem electoral de la província de València. A més, ha avançat estos comicis tenen un cost de 4,9 milions d’euros, assumits per la Delegació del Govern.

Pilar Bernabé eleccions

En esta línia, Bravo ha avançat que l’import d’este 2023 és “gairebé el mateix” en comparació del de les darreres eleccions el 2019. Així mateix, també ha explicat que estan cridats a les urnes per als comicis autonòmics 3.731.984 persones. Del total, 125.708 són espanyols residents a l’estranger i inscrits al Cens dels Electors Residents-Absents (CERA). Mentre que el nombre d’electors a la Comunitat Valenciana per a les municipals és de 3.680.268. Del total, 73.992 són estrangers inscrits al Cens d’Electors Estrangers amb dret a vot (CERE).

Quant als nous electors que s’incorporen a estos comicis són 166.230 respecte als darrers comicis celebrats, les Eleccions Generals de novembre de 2019. En relació amb les eleccions Municipals i Europees del 26 de maig de 2019, les noves incorporacions sumen 186.871.

Fotos urnes eleccions

Urnes ‘made in’ Tavernes de la Valldigna

Referent a això, Bernabé ha detallat que totes les urnes del Castelló, Alacant i València són “made in” Tavernes de la Valldigna. Abans es feien de fusta, però des de fa anys “es fan de metall” i des de llavors, “de la seua creació i elaboració se n’encarrega una empresa d’este municipi”, ha al·legat. 

Sense previsions d’horaris

Finalment, la delegada, ha explicat que de moment “no hi ha previsions d´horaris”, ja que es desconeix “a quina hora s’acabarà el recompte dels vots”. Per això “anirem treballant a mesura que ens arriben les dades”. 

No obstant això, ha incidit que “tot és molt ràpid”, ja que els membres de l’Administració “disposen de diversos dispositius electrònics per transmetre de manera immediata la informació”. A més, “està coordinat de forma directa amb Generalitat i el Govern”. 

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies