Es presenten les Fogueres Oficials 2020 d'Alacant

'Ars amandi' i 'La terra en les millors mans' seran els títols dels monuments guanyadors d'esta edició
Els artistes foguerers, junta amb la maqueta de les obres i l'alcalde d'Alacant, Luís Barcala | Ajuntament d'Alacant

Este dimarts de vesprada, l'alcalde d'Alacant ha anunciat que Pedro Espadero Colmenar i Sergio Gómez Ferrer construiran les Fogueres Oficials major i infantil del 2020, després que s'haja fet públic la decisió del jurat en l'acte celebrat en la Sala d'Actes de la Casa de la Festa 'Manuel Ricarte'. Els monuments es diran 'Ars Amandi' –la major– i 'La terra en les millors mans' –l'infantil.

La maqueta que ha presentat Espadero estarà inspirada en l'obra d'Ovidi i suposarà, «una referència a l'art, entés com l'amor a les tradicions o a la llengua». Ha avançat que una de les escenes, la que es podrà vore en l'Exposició del Ninot, constituirà un homenatge als mestres foguerers contemporanis com Pedro Soriano, Àngel Martín o Pasqual Domínguez, entre d'altres. En la seua construcció gastaran un 80% de fusta i trindrà un pressupost de 98.800 euros, IVA inclòs. Ha sigut l'única proposta presentada al concurs.

La Foguera Major Oficial 2020: 'Ars amandi' | Ajuntament d'Alacant

Respecte del monument infantil, tindrà un missatge cap a l'ecologisme i la conservació del medi ambient. L'obra de Gómez intentarà, en paraules de l'artista, «sorprendre amb elements innovadors» i  «inculcar als més menuts el respecte al medi ambient. Les millors mans, la dels xiquets, són les que tenen la capacitat de canviar el món». El 70% de la foguera serà de cartó i el 10%, de fusta. El seu pressupost serà de 20.800 euros i ha sigut l'obra guanyadora de les tres propostes presentades.

Material original de mestres veterans

Els artistes han hagut de complir certs requisits per a poder presentar l'oferta. En primer lloc, respecte de l'altura i la grandària de la base –20 metres i 12x12 en el cas de la foguera major i  3 metres i 3x3 en el cas de la infantil– a part de garantir un màxim de materials més contaminants –un 30%, màxim. A més, cada una ha de presentar diferents ninots originals: 28 i 18, respectivament. Respecte de la retolació, els cartells han d'estar en lletra clara i llegible en valencià i en castellà, com a mínim.

La Foguera Oficial Infantil 2020, 'En les millors mans' | Ajuntament d'Alacant

Els dos mestres foguerers són coneguts en la plaça alacantina, ja que Espadero serà la sèptima foguera oficial que planta, mentres que per a Gómez serà la novena, que ha sigut el pare de la foguera infantil oficial, sense interrupció, des del 2014. El jurat que ha pres la decisió enguany estava conformat per l'alcalde Luís Barcala, la vicealcaldessa Mari Carmen Sánchez i un membre de cada un dels grups polítics de l'ajuntament; a més, també han participat membres d'altres àrees de servici de l'ajuntament i persones vinculades al món de la festa, com la presidenta de la Federació de Fogueres i el president del Gremi d'Artistes.

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els famosos de Los Ángeles es vestixen amb moda valenciana" "Una exposició gratuïta mostrarà els primers premis de les Falles dels últims 20 anys"