Prohibit el botelló en les falles 2020

Només es podran consumir begudes alcohòliques en les barres de les comissions falleres
Només es podrà beure alcohol en les barres de les falles | Cedida

 

La Taula de Diàleg Faller ha secundat la proposta de què el ban faller de 2020, és a dir, el document que arreplega tota la normativa de la festa, incloga la prohibició de fer botelló durant les festes grans de la ciutat, incloses les zones en les demarcacions falleres a on sí que està autoritzada la venda i consum de begudes alcohòliques. D'esta manera, només es podrà consumir alcohol en les barres de les comissions falleres

La Taula ha celebrat este dijous la segona de les reunions dedicades a elaborar el bàndol municipal que regularà el dia a dia de les Falles de 2020, després de què en abril hi haguera una primera amb tots els agents, que ja van poder fer les seues propostes de millora sobre la reflexió de les Falles d'enguany. L'objectiu és «revalidar el consens aconseguit les passades Falles, quan tots els agents van secundar el bàndol faller».

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, que ha presidit esta sessió d'una Taula de Diàleg integrada per entitats veïnals, de comerciants, consumidors, comerciants i empresaris, ha destacat altres propostes tractades en la trobada «que també han sigut molt ben acollides per tots els participants, com l'aposta pels gots de paper, de bioplàstic o de plàstic reutilitzable, per a evitar els de plàstic d'un sol ús».

De la mateixa manera, també s'ha donat suport a «un nou reforç dels urinaris, amb una nova senyalització inclosa en els que han de col·locar tant l'Ajuntament com les comissions falleres, en compliment de la llei autonòmica d'espectacles, i l'exigència a orquestres i discomòbils de disposar de limitadors de decibels que permetran un control acústic major», ha apuntat Fuset.

L'objectiu marcat per a la pròxima reunió —que se celebrarà durant este mes— és «avançar en tot allò que afecta a les comissions falleres per a poder agilitzar la gestió dels permisos, tal com va ocórrer l'any passat, quan més de la mitat de les falles van obtindre els seus documents en la primera quinzena de febrer».

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"València celebrarà una gran setmana fallera en el mes d'octubre" "🎆 Dia i hora de tots els actes que se celebren pel 9 d'Octubre"