La Secció Especial presenta les seues falles per a 2020

Convent, l'Antiga, El Pilar i Cuba partixen com a favorites, mentres que Exposició podria ser novetat en el podi

Encara queden cinc mesos per a que els monuments fallers prenguen els carrers, però este divendres, la Secció Especial, l'elit dins del món faller, ha donat a conéixer els projectes artístics més importants de les Falles 2020. 

Unes comissions van mostrar més, i unes altres, com ja és tradicional, van preferir apostar pel misteri i van ensenyar tan sols unes pinzellades. Però, el que si és segur, és que enguany, la competició per a fer-se amb l'or serà més dura que en altres anys, sobretot, després d'acordar una altura màxima per als monuments de 14 metres. Un acord que la comissió Plaça del Pilar ja ha anunciat que no complirà. 

Convent Jerusalem, l'Antiga de Campanar i Plaça del Pilar tornen a ser els grans titans de la secció, amb els pressupostos més grans. A pesar d'algun ball de xifres, les tres busquen ser les favorites.

l'Antiga de Campanar

Monestir de Poblet - Aparicio Albiñana (l'Antiga de Campanar), actual vencedora, amb doblet, està disposada a renovar els guardons amb 'Hic Sunt Dracones', a pesar de què enguany han apostat per ocultar el plat gran per a més avant. El disseny de Ramon Pla ja fa pensar que el joc de clars i obscurs amb les llums serà una de les grans bases de la comissió. 

Falla Antiga de Campanar esborrany 2020 | Cendra digital

Plaça del Pilar

Plaça del Pilar, que ja va mostrar el seu enorme descontent amb el segon premi en 2019 i que porta des de 2015 esperant, pretén conseguir, esta volta sí, la victòria amb 'A cazar gamusinos', que com a novetat enguany s'ha presentat en blanc i negre. 

Falla Pilar esborrany 2020 | Cendra digital

Convent de Jerusalem - Matemàtic Marzal

En Convent de Jerusalem - Matemàtic Marçal van amb tot per a 2020. Si l'any passat el tercer lloc va ser una decepció, esta volta han presentat la seua falla al complet i a tot color amb 'Desenmascarats', reivindicant el primer lloc de 2018. 

Falla Convent 2020 | Cendra digital

Cuba - Literat Azorín

Cuba - Literat Azorín y Pintor Gisbert seguix entre les favorites. Si en els últims anys ha estat lluitant pel pòdium, enguany no anava a ser menys. I encara que a simple vista, 'Collage' puga no ser el conjunt que més cridaner, ja és tradicional que l'artista, Vicente Martinez, sorprenga amb els colors a l'hora de plantar. 

Falla Cuba esborrany 2020 | Cendra digital

Exposició - Micer Mascó

Exposició - Micer Mascó és, sense dubte, la gran sorpresa de 2020. Amb un augment de pressupost i unes ganes enormes de guanyar el primer premi, que encara no han tingut, 'Extravaganza' sorprén per la seua composició horitzontal i una monumentalitat que feia anys que no es veia en esta comissió. Òbriguen pas, que esta comissió ha tornat. 

Falla Exposició esborrany 2020 | Cendra digital

  

Na Jordana

En una primera visió, i a l'espera de què els cadafals prenguen València, altres comissions hauran de conformar-se amb la taula baixa. Na Jornada, que pas a pas, guanya terreny, tornarà a presentar un projecte social amb 'Miracle!' de Mario Gual, un dels grans canvis d'artista per a 2020.

Falla Na Jordana esborrany 2020 | Cendra digital

Sueca - Literat Azorín

Poc se sap del projecte de Sueca - Literat Azorin d'enguany. Vicente Martinez lluitarà amb 'Metropolis' per fer pujar a esta comissió dels modestos llocs dels últims anys, amb el que pareix un canvi d'estil  i de composició. 

Falla Sueca esborrany 2020 | Cendra digital

Almirall Cadarso - Comte d'Altea

En Almirall Cadarso - Comte d'Altea, que ja fa anys que va deixar els primers premis, tornen amb un monument colorit i clàssic, molt 'Algarra', i que ha sigut batejat com 'No li ho contes a ningú'.

Falla Almirall Cadarso esborrany 2020 | Cendra digital

Regne de València - Duc de Calàbria

En Regne de València - Duc de Calàbria també ha decidit esperar a revelar les seues cartes. Amb el pressupost més modest, 'Malamente' és una altra falla amb clara signatura de Sergio Musoles, el seu plat fort tornarà a ser l'Enginy i Gràcia. 

Falla Regne de València esborrany 2020 | Cendra digital

  

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ja tenim les Falleres Majors de València 2020" "Es presenten les Fogueres Oficials 2020 d'Alacant"