Què guanya Ibai Llanos en convidar Ramón García a donar les Campanades per Twitch?

Amb la proximitat al Nadal un dels esdeveniments principals són les Campanades de cap d’any. Cada 31 de desembre, la Porta del Sol de Madrid es converteix en el lloc més important del país. Aquest any en un d’aquests famosos balcons hi haurà el conegut streamer Ibai Llanos, que donarà les campanades per segon any consecutiu pel seu canal de Twitch, però amb una gran novetat, us acompanyarà el mític presentador Ramón García.

 

El 2020 Ibai va aconseguir xifres històriques d’audiència amb més de 550.000 espectadors connectats durant el minut d’or del raïm, fet que el va portar a superar canals de la televisió generalista.

L’streamer actualment compta amb 8,5 milions de seguidors al seu compte de Twitch, on ha entrevistat personalitats com Leo Messi o Pau Gasol, o fins i tot ha retransmés partits de futbol com va fer amb el debut de Messi al PSG.

Nacho Martí, director d’anàlisi d’Audiències i Xarxes Socials de Rebold, assegura que “Ibai busca demostrar que pot competir amb la televisió i si segueix sumant els anunciants de TV, s’hi fixaran encara més per a inversions futures”. A més, pel que fa a la unió amb el conegut presentador, Martí indica que “amb Ramón García, dona un missatge de voler arribar al públic massiu i no només als joves”.

Per la seua banda, Nina Bermúdez, responsable d’ Esports & Gaming de Rebold, explica que “aquest ha estat un gran any per a Ibai i la millor manera de fer més grans les campanades era fent-ho a la Porta del Sol i amb la figura que més relaciona el públic a les campanades”.

Ramón García, que ha donat les campanades en quatre dècades diferents, es passa al món de Twitch, de manera que entre García i Llanos intentaran atraure diverses generacions. “Ramón García guanya renovar-se, entrar a la roda de col·laboracions del món de l’espectacle” apunta el director d’anàlisi d’Audiències i RRSS de Rebold. La responsable d’Esports & Gaming de l’empresa de màrqueting indica que “guanya les campanades (que ja no té amb La 1), l’audiència jove i el títol de Llegenda de la Televisió, que al final és allò que transmet Ibai”.

Tant Martí com Bermúdez coincideixen que alguna cosa que també ha pogut motivar aquesta unió és la possibilitat de rellançar el Grand Prix, ja que el streamer des de fa almenys un parell d’anys ha expressat el seu desig que torne l’icònic programa estiuenc, sobre cosa que també van conversar tots dos durant l’anunci de les Campanades 2021.

Aquest anunci va suposar un enrenou a les xarxes socials, especialment a Twitter, on després de realitzar un Social Listening Analysis amb dades extretes de Brandwach, queda palés que la notícia va impactar una audiència massiva. Hi va haver prop de 6.000 mencions (entre 26 novembre – 3 desembre) sobre el tema, el hashtag #tornagrandprix2022 va tenir més de 2,5 milions d’impressions i, a més, la major part dels mitjans de comunicació es van fer ressò de la notícia.

Caldrà esperar el 31 de desembre per veure què tenen preparat Ibai i Ramón García, a més, de per saber si Ramonchu portarà la seua tradicional capa. Nina Bermúdez avança que “tenen plantejat un contingut força variat, recordant moments icònics a les xarxes socials d’Ibai, i alguna sorpresa que segur agradarà molt a l’audiència”.

 

Els límits entre la televisió tradicional i Twitch

 

Davant la notícia de la fusió dels dos mons, Ibai que arriba a un públic més jove, i Ramón García, que és un presentador clàssic de televisió que atrau un públic més adult, cal reflexionar sobre aquesta sinergia

Nacho Martí apunta que el límit entre la TV tradicional i Twitch “és generacional des del punt de vista de consum, però des del punt de vista tècnic, Twitch permet elements d’interacció com el xat en viu. A nivells d’audiència, com que Espanya té una població envellida, encara continua sent la TV més potent, però cada any es reduirà irremeiablement”.

Nina Bermúdez considera que “Twitch és contingut sense interrupcions (o si n’hi ha molt més breus que les de la televisió), multi dispositiu, per veure-ho on i quan vulgues, i a més amb interacció directa amb la resta de l’audiència i amb el programa a sí. La televisió lineal està condicionada a un dispositiu ia horaris tancats”. També assegura que “la manera de consumir contingut ja està canviant i qui determina el model són plataformes com Twitch”.

La població més jove prefereix aquest canal abans que els mitjans de comunicació tradicionals i un dels motius és que en un mateix dispositiu ho tens tot. “Tens entreteniment, informació, relacionar-se amb altres usuaris, comprar, jugar, etc. Ho tens tot mentre et bellugues i és personalitzat”, diu Martí.

Que la plataforma de streaming, Twitch, s’incorpore a la llista dels espectadors com una opció més per prendre el raïm suposa una fita. “Serà un nou canal on veure alguna cosa tradicional i on caldrà anar habituant-se”, declara Bermúdez.

Durant la retransmissió de les Campanades, la televisió tradicional pot perdre una audiència notable davant de Twitch, per la qual cosa, si les dades d’audiència superen algunes televisions, suposarà un nou toc d’atenció per als anunciants, de cara al pròxim any, a cosa que de moment constitueix un dels elements vitals per a aquest format: les retransmissions d’esdeveniments populars en directe.

ÚLTIMES NOTÍCIES