Empitjora l'oratge este dijous amb l’arribada de la tardor i algunes pluges

La temperatura baixarà prou este dijous amb un cel que es mantindrà ben tapat, sobretot, fins a migdia. També hi haurà risc de pluges en qualsevol punt del territori
Les pluges podran tornar este dijous | Arxiu

 

Al llarg d’este dimecres l'oratge ja ha començat a canviar en punts del nord del territori, amb un cel amb més núvols, després de dies i dies a on l’ambient era bàsicament solejat. Ara bé, els canvis importants arribaran este dijous a tot el territori amb un oratge pitjor.

Els núvols començaran a guanyar terreny a partir de a poqueta nit i, progressivament, aniran a més, deixant el cel ben tapat. D’esta manera, el dijous començarà la jornada amb un oratge tapat, amb núvols abundants i compactes, amb un cel que pareixerà que vullga ploure en qualsevol moment,

I, de fet, serà exactament d'eixa manera, perquè les pluges podran caure en qualsevol moment i en qualsevol punt. En general, les precipitacions seran dèbils i poc destacables, sent la majoria dels casos pluja fina i feble. tot i que no es descarta algun arruixó local i dispers. A partir del migdia, i durant la vesprada, el risc de pluja baixarà i els núvols també aniran trencant-se i anant-se'n, tot i que no tindrem un cel net del tot.

Mapa de la previsió per a este dijous | AEMET

 

Més fresca i oratge de tardor

El cel tapat farà que les temperatures, sobretot al migdia, es vegen ben afectades, fent baixar considerablement els termòmetres. Els models meteorològics indiquen que el descens de la temperatura serà entre 2º i 4º en general i, fins i tot, en les comarques d'interior, des d'Ayora fins a Morella, passant pels Serrans i el Penyagolosa, puntualment el descens serà superior a 5º o 6º. Esta situació també es podrà donar en l'Alcoià i en l'interior de la Marina. 

Amb eixa baixada de temperatures i el cel ben tapat, l’ambient serà totalment de tardor. Passarem d’uns dies plenament estiuencs, amb temperatures ben altes per a l’època de l’any i ambient totalment solejat, a un dia rebolicat i lletjot, amb frescor de cara al migdia. I és que les màximes es quedaran entre els 22º i els 26º en general, sent més baixes en les zones d’interior i de muntanya.

Temperatures màximes previstes per a este dijous | AEMET

 

Millora de l'oratge el divendres

Després d'un dia tapat i amb el risc de pluges este dijous, l'oratge de divendres serà més solejat. Els núvols no acabaran d'anar-se'n, mantenint-se escampats en el cel, però ja no hi haurà risc de pluja. La temperatura, amb més sol, pujarà novament, amb un ascens moderat que serà entre 2º i 4º. Per tant, retornarem a les temperatures dels dies passats.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Xicotets canvis este dimecres festiu a l’espera d’un dijous amb pitjor oratge" "Oratge poc tardorenc este dimarts amb canvis que encara queden lluny"