EN DIRECTE

📸⛈ FOTOS I VÍDEOS TEMPORAL CV: Seguix les últimes hores de la borrasca 'Glòria' minut a minut

URGENT

⚫ ⛈ 4a víctima mortal pel temporal, en Alcoi

Calor extrema este divendres i més arruixons el cap de setmana

Les temperatures arribaran als 41º en punts del prelitoral, divendres. Dissabte arribaran alguns arruixons que guanyaran força el diumenge i baixaran els termòmetres
Es podrà arribar als 41º en alguns punts de l'interior el divendres | PIXABAY

 

La forta calorada torna a ser notícia i per al que portem d’estiu, pareix que serà la tònica dels dies que vindran. En este cas, no serà tan persistent com últimament. Este divendres les temperatures tòrrides tocaran sostre, amb màximes que poden pujar 5 graus respecte dijous amb fins a 41º en punts del prelitoral de València. Hi ha zones que es troben en alerta per calor extrema per part de l’Aemet, concretament l’interior de València i els litorals valencià i alacantí, amb risc taronja, important, en l’interior valencià.

 

L'interior de València i els litorals valencià i alacantí en alerta per calor extrema | AEMET

 

Un nou canvi de temps per l’oest ens portarà a parlar d’una baixada generalitzada dels termòmetres els següents dies, però seguirà fent calor, ja que s’esperen valors de màxima que oscil·laran entre els 26º en la costa i els 35º en el prelitoral, este divendres. Concretament, les  temperatures més elevades es preveuen en el prelitoral valencià i, les més baixes, en la franja costanera de Castelló.

 

El diumenge encara baixaran més, tant les mínimes com les màximes, però en el cas de les nocturnes només disminuiran en l’interior. De cara a l'últim dia de la setmana, les diürnes ja se situaran entre 25º i 26º en la costa i 26º i 33º en l’interior, amb les més altes en l’interior d’Alacant i les més baixes en el litoral costaner.

 

Els arruixons i les nuvolades guanyaran pes a finals de setmana

Dissabte serà un dia molt canviant, ja que arribaran els arruixons per l’interior d’Alacant, de matí, i acabaran desapareixent, de cara a la vesprada. En qualsevol cas, seran pluges dèbils i escases que podran afectar el prelitoral de València. Els arruixons guanyaran espenta el diumenge quan, fins i tot, es pot formar alguna tempesta. En general deixaran entre 2 l/m2  i 8 l/m2 en algunes zones de la província de València, amb l’interior valencià com la regió que registrarà més precipitacions.

 

Divendres de vesprada s'enteranyinarà el cel amb bandes de núvols alts i baixos | AEMET

 

Quant a l’estat del cel, el divendres s’espera a primeres hores un domini del sol en tots els llocs. A partir de la vesprada, el canvi d'oratge començarà a enteranyinar el cel amb algunes bandes de núvols alts per l’interior fins a arribar a la costa.

 

Al final de la jornada ja començaran a aparéixer nuvolades més denses per l’oest, fins a deixar-ho amb intervals de núvols baixos en l’interior, en la totalitat del territori. El divendres hi haurà pocs canvis, en general serà un dia plàcid, però el nou embossament d’aire gelat ens portarà a parlar d’alguns núvols que començaran a traure el nas per l’oest.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!