Tanquen les platges de Massamagrell i el Puig per presència de bacteris

La setmana passada ja es van tancar dos platges més pel mateix motiu i molt prop d'estes dos
La platja del Puig està tancada per la presència de bacteris perjudicials en l'aigua | Viquipèdia

 

Este dimarts les platges de Massamagrell i el Puig, en la comarca de l'Horta Nord (València), es troben tancades al bany per haver superat els nivells permesos del bacteri Escherichia coli. Segons han indicat fonts de la direcció general d'Aigües de la Generalitat Valenciana, l'origen de la presència del bacteri en les platges seria un «problema de séquies», relacionat amb cases aïllades que no estan connectades a la xarxa de sanejament.

En les últimes setmanes, han sigut diferents els episodis de presència de bacteris que han obligat a tancar diferents platges de la Comunitat, situades en la rodalia de la Ciutat de València. De fet, este dijous es van haver de tancar les platges de la Malva-rosa i la Devesa de València per eixa mateixa qüestió i, durant el mes de juny, també s'han tancat platges en municipis com Alboraia.

Divendres passat, la Conselleria va anunciar que havia intensificat les proves per a detectar l'origen dels abocaments que van provocar el tancament de les platges de la Malva-rosa i la Devesa. Des de la Generalitat tenen previstos 4.000 mostrejos.

  

El director general d'Aigües, Manuel Aldeguer, va explicar que tant l'administració valenciana com la local realitzen mostrejos periòdics per a garantir la qualitat de l'aigua i va assegurar que eixos episodis puntuals de curta duració responen «al compliment dels estrictes controls de les dos administracions».

«En el moment en què desapareix el bacteri, cosa que passa molt ràpid perquè dura de 2 a 4 hores, no té per què continuar la platja tancada», va explicar Aldeguer. Amb tot, i fins al moment, pareix que els casos s'escampen dels inicials detectats en les platges de València cap a les comarques del Nord.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"PREVISIÓ: Dimecres de ple estiu però amb canvis d'oratge a finals de setmana" "PREVISIÓ: Temps més tranquil este dimarts"