L’arribada d’un nou front atlàntic complicarà l'oratge este dijous

Els núvols aniran a més durant el matí amb alguns primers arruixons però les pluges més consistents arribaran durant la vesprada i nit
La pluja i el vent arribaran a la vesprada per l'interior del territori valencià | Cristóbal

Este dijous deixarem arrere l'oratge tan estable i la bonança que hem tingut este dimecres en tot el territori valencià. L’arribada d’un front ens portarà núvols abundants amb pluges que aniran fent-se més extenses durant la segona meitat del dia, especialment en l’interior.

Temps cada volta més complicat a mesura que avance la jornada

A primeres hores despertarem encara amb alguns clar cap al litoral de València i Castelló, però ràpidament el cel s’anirà ennuvolant i abans del migdia ja esperem els primers arruixons cap a l’interior de València i Alacant, menys probables cap a Castelló.

Al llarg de la vesprada i, sobretot la nit i primeres hores de divendres, es quan esperem que el front siga més actiu, sobretot en l’interior de València, Alacant i Castelló, a on es podrien arribar a superar els 20 l/m² en les zones de l'Alcoià, el Comtat, els Ports i l'Alt Maestrat. A la costa les precipitacions seran molt més dèbils.

Mapa de símbols de la previsió d'este dijous 19 de desembre | Aemet

El vent tornarà a ser el protagonista els dies posteriors

El vent del sud-oest s’anirà incrementant al llarg d'esta jornada de dijous i serà fort en l’interior i a les zones elevades a últimes hores del dia. Tot i això, les temperatures no baixaran massa i es mantindran sense grans canvis. Al litoral de València es podran tornar a superar els 20ºC a causa del vent de sud-oest.

Divendres i en dies posteriors pareix que seguirà ennuvolat i encara tindrem més bandes de precipitació irregulars. Tot i això, el més destacable serà el vent de ponent que podrà ser molt intens en l’interior del territori i en punts elevats.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Torna l'estabilitat i la bonança de forma transitòria" "Ambient inestable i alguns arruixons este dimarts"