Apareixen milers de peixos penis en una platja de Califòrnia

Molts curiosos s'han arrimat fins al lloc
Estos peixos han aparegut en una platja del nord de Califòrnia | Instagram

La costa del nord de Califòrnia oferix estos dies una imatge molt estranya, després de les últimes tempestes que han destrossat la zona. Una de les seues platges presentava un aspecte impressionant. Drake’s Beach, a 80 kms de San Francisco, estava coberta de milers d’estranyes criatures marines amb forma de penis.

Imatge d'un dels exemplars | Creative Commons

Molts curiosos es van arrimar a la zona cridats per la sorpresa de les fotos que altra gent penjava en les xarxes socials. El cuc marí Urechis unicinctus, d’uns 25 cm de longitud, ha fet famosa esta platja. No és la primera volta que arriben estos exemplars a la costa d’un país occidental, popularment se’l coneix com a ‘peix penis’.

La revista científica ‘Bay Nature Magazine’ ha publicat l'espectacular imatge que oferia Drake's Beach en Instagram. Estos cucs solen estar enterrats baix l'arena, però el fort onatge d'estos dies han erosionat la platja i els han fet aflorar.

Les gavines i altres animals del lloc segurament van disfrutar amb la gran quantitat d'estos cucs sobre l'arena. De fet, en algunes cultures orientals el cuc penis té molta popularitat en l'àmbit gastronòmic. En Corea, per exemple, el consideren una exquisidesa. El mateix passa en la Xina i en Japó.

Fins i tot, al sud-est asiàtic té finalitats en medicina tradicional. S'utilitza com a remei en malalties relacionades amb la columna vertebral i les afeccions dels ronyons i com a afrodisíac per als homes.

També pots llegir...

 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Oratge tranquil este diumenge a l’espera d’un nou front de pluges la setmana que ve" "Torna la tranquil·litat este dissabte al territori valencià"