Comença una setmana de pluges torrencials i molt de vent, especialment, el dimarts

La gota freda provocarà una situació molt complicada en València i Castelló entre el dimarts i el dimecres, a on es poden acumular més de 100 l/m². Les temperatures es mantindran suaus.
Els arruixons torrencials arribaran a diferents comarques este dilluns a última hora | Arxiu

Ja podem precisar un poc més com es comportarà el temporal següent que tant hem anunciat. Els mapes del temps van coincidint en què una gota freda al sud de la península formarà durant el dilluns una borrasca entre el nord d’Àfrica i les illes Balears que ens enviarà vents de llevant, humits i molt inestables. Al llarg de la primera mitat de la setmana entrant es repartiran pluges molt fortes i perilloses en tot el territori.

Durant el dilluns no esperem massa complicacions fins a la nit, quan en les comarques d’Alacant començaran a entrar pluges que durant la matinada de dimarts seran fortes en la costa de la mitat sud. A més, les temperatures continuaran baixant, sobretot també en el sud.

Mapa de la previsió per a este dilluns | AEMET

Al llarg de dimarts, la borrasca mediterrània anirà pujant cap al nord i l'oratge ventós i molt plujós serà generalitzat, de sud a nord. Segurament serà el dimarts el dia més plujós de la setmana, els arruixons aniran acompanyats de tempesta i deixaran algunes acumulacions torrencials en el litoral i el prelitoral. Per tant, molta precaució. De cara a la vesprada, els arruixons seran persistents en Castelló i, a última hora del dimarts, la pluja es retirarà d’Alacant. Les temperatures diürnes seran suaus, entre els 15 i 19ºC.

Mapa d'alertes per a este dimarts, avís taronja en Castelló per pluges molt fortes | AEMET

El temporal passarà un poc de llarg, però dimecres continuarà plovent en Castelló

El vent de gregal i llevant bufarà ratxes fortes en el litoral en la primera mitat de la setmana, i s’espera un important temporal marítim en la costa. El dimecres millorarà prou l'oratge perquè el front de pluges més important es concentrarà entre Tarragona i Girona. Els arruixons remetran, s’obriran clarianes de sud a nord, però en les comarques del nord continuarà el risc de pluges, que podrien tindre prou d'intensitat. Pujaran amb ganes les màximes amb esta millora de l'oratge i entrarà el ponent, podent arribar als 22 i 23ºC en València i en Alacant.

Previsió d'acumulacions molt importants de pluja en Castelló al final del temporal | AEMET

Durant el dijous, la gota freda tendirà a baixar cap a nosaltres i ens enviarà la part de més gelor. Això significarà que els arruixons i les tempestes tornaran a l’interior de Castelló i, potser, València cosa que farà baixar els termòmetres.

Divendres la borrasca ja haurà passat i s’imposarà un anticicló generalitzat. Passat el temporal, l'oratge serà tan benigne que farà recuperar les temperatures i al migdia tornarà a fer caloreta. En resum, esta  setmana convindrà anar molt alerta el dimarts i dimecres amb la perillosa situació que s’acosta. De fet, encara podria passar que la gota freda variara de posició i ens afectara més dies. En eixe cas, des de València Diari vos els explicaríem.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un diumenge plujós en l’interior i el sud i més fresc, previ als diluvis que venen" "Existeixen proves de què els huracans provoquen terratrèmols"