Canvis de colp en els termòmetres amb algun arruixó dissabte

El vent recalfat de ponent i mestral farà disparar les temperatures cap a l’alça en punts de la costa d’Alacant i de València. El diumenge ja no s’esperen precipitacions
Este cap de setmana tindrem un oratge amb un poc de tot | Arxiu
 

Este cap de setmana tindrem un poc de tot, quant a l'oratge respecta, amb un dissabte encara molt càlid en conjunt i molta basca en la costa. No obstant, de vesprada hi haurà un altre canvi en forma de núvols i alguns arruixons poc importants que afectaran punts de l’interior de Castelló, puntualment, amb tempesta, a l’espera de què el diumenge tinguem una baixada dels termòmetres sense precipitacions.

Durant la vesprada de dissabte hi haurà un altre canvi en forma de núvols i alguns arruixons poc importants | AEMET

 

De moment, dissabte serà un dia molt calorós en general. Les màximes pujaran fins a 6 graus en zones del litoral alacantí, i arribaran als 36º. Les diürnes se situaran entre 25º i 37º en el prelitoral, les més elevades, en punts de l’interior d’Alacant i les més baixes en zones de les muntanyes de Castelló. En la franja costanera es mouran entre 30º i 36º, i les menys elevades estaran en la costa castellonenca.

Quant a les mínimes, el canvi d'oratge ens portarà a parlar d’un fort descens en algunes comarques. Les temperatures, en eixe cas, baixaran fins a 7 graus en punts de l’interior de Castelló, fins a arribar als 12º. Els termòmetres de nit oscil·laran entre 12º i 22º en zones del prelitoral, amb les més elevades en punts de l’interior alacantí entre 20º i 22º en el litoral.

Tornen els avisos per basca

Després d’un divendres amb unes temperatures més suaus, dissabte tornarem a tindre una massa d’aire càlid damunt que ens portarà a parlar d’avisos per forta calor. AEMET ha activat les alertes per temperatures màximes en gran part de la franja costanera de tot el territori valencià. Localment, es podran arribar als 37º en les comarques de les costes alacantina i valenciana.

Localment, es podran arribar als 37º en les comarques de les costes alacantina i valenciana | AEMET

 

Millora l'oratge diumenge i temperatures a l’alça, en general, el dilluns

De cara a diumenge, el dia serà menys mogut, amb alguns intervals de núvols de matí en la franja costanera de Castelló i de València, amb núvols baixos que trauran el nas per les muntanyes castellonenques i, en la resta del territori, sol amb alguns núvols alts. A partir de la vesprada es netejarà més l’ambient, deixant els cels nets de nuvolositat en el nord i amb bandes de núvols alts en les comarques d’Alacant.

Les temperatures màximes no variaran massa, en general, només les del litoral de València i d'Alacant patiran una forta baixada. En punts de la costa valenciana s'arribarà a valors de 28º i, en zones de la franja costanera alacantina, es registraran els 26º.

A inicis de la setmana que ve, els termòmetres tornaran a pujar, a excepció del litoral d’Alacant i de Castelló. No s’esperen precipitacions, però sí un augment de la nuvolositat de formació diürna en zones de l’interior castellonenc i valencià.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"🌤🌡PREVISIÓ DIVENDRES: Canvi de temps amb baixada dels termòmetres est" "🌡PREVISIÓ: Es manté la forta basca de ple estiu"