La gota freda portarà pluges torrencials en més comarques este dimarts

Les pluges aniran avançant de sud a nord i encara podran ser molt abundants en el sud de València i nord d'Alacant. Temporal marítim amb forts vents de gregal tot el dia
Les ones poden arribar als 5 metres | Lluís Pérez

La llevantada  seguirà sent la protagonista d'este inici de setmana. Les precipitacions s'aniran desplaçant de sud a nord al llarg del dia però encara seran molt intenses i torrencials en la Vall d'Albaida, la Safor i la Marina Alta. A partir del migdia, arribaran a les comarques de Castelló i nord de València, a on es mantindran més moderades durant la vesprada. El temporal de mar serà destacable en tota la façana litoral amb ones que podrien superar els 5 metres, juntament amb uns vents de gregal que també seran forts i la sensació serà de fred hivernal.

El temporal de llevant guanyarà més intensitat a últimes hores de la jornada

La jornada d'este dimarts es mantindrà amb cels tapats i pluges que seguiran acumulant litres en el nord d'Alacant i en el sud de València. Molt de compte en este sentit, perquè es podrien acumular fins a 50 l/m2, més als que ja es porten acumulats. És a dir, comptabilitzar en total més de 150 l/m2. Al llarg de la vesprada, les precipitacions encara es reactivaran més i també s'incrementarà el vent de gregal en tot el litoral. En definitiva, la situació empitjorarà encara més i les pluges seran més intenses i extenses, afectant pràcticament a tot el territori valencià sense excepcions a últimes hores de la vesprada i la nit de dimarts a dimecres. 

Mapa de símbols previst per a dimarts | Aemet

Els vents de gregal seran l'altre factor destacable, podrien superar els 90 km/h al cap de la Nau i alteraran notablement la situació marítima. Les ones podrien superar els 5 metres d'altura. Quant a les temperatures, seguiran sense canvis significatius amb un ambient fred i la sensació de fred serà incrementada pels forts vents i la pluja. En tots estos sentits, l'Agencia Estatal de Meteorologia (Aemet) ja ha activat diferents avisos per precipitacions torrencials, forts vents i mala mar en tota la costa valenciana.

Mapa d'avisos per a este dimarts | Aemet

Dimecres encara amb més pluja

La part més activa de la llevantada anirà viatjant cap al nord del mediterrani i afectarà principalment Catalunya i les Balears. Tot i això, dimecres encara no podrem baixar la guàrdia, ja que seguirà plovent torrencialment en la Safor i Marina Alta. Precipitacions més dèbils en la resta. Els vents de gregal ja no seran tan intensos però la mar seguirà molt alterada, amb ones d'uns 4 metres.

També pots llegir...

 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"En directe: Consulta les carreteres tallades i les últimes dades de pluja acumulada" "Alerta: Comença una setmana dominada per un temporal de gota freda"