Cap de setmana amb alguns canvis, amb mal oratge diumenge

L’últim cap de setmana de novembre arribarà amb contrastos
Imatge de la posta de sol en l'Albufera | Viquipèdia

 

L'oratge d'este cap de setmana serà tranquil, però arribaran canvis en forma de núvols de cara el diumenge, amb una temperatura que serà més baixa en general. Ara bé, dissabte tornarem a disfrutar d’un dia esplèndid en tot el territori valencià

 

Dissabte plàcid

Després d’una setmana amb temperatures atípiques, este dissabte la tendència es mantindrà pareguda, amb termòmetres que tornaran a passar dels 20 graus en molts punts, sobretot en zones pròximes a la costa. Respecte a les temperatures d'este divendres es mantindran iguals, tot i que les mínimes de matinada podran baixar un poc més.

 

En este sentit, les mínimes es mouran entre els 4º i 9º en l’interior i entre els 8 i 13º en les zones del prelitoral i litoral. Les màximes podran arribar fins als 23º o 24º en alguns sectors de la costa, mentres que cap a l’interior pujaran fins als 18º o 19º.

 

El sol serà el protagonista de la jornada. Podrien aparéixer alguns núvols però seran transitoris i anecdòtics. El vent seguirà bufant de component oest i sud fluix en general, tot i que en el litoral d’Alacant podria bufar amb alguna ratxa més fort.

 

Mapa de la previsió per a este dissabte | aemet

 

Diumenge amb canvis

De cara el diumenge els canvis seran més presents i els núvols guanyaran terreny. El cel es mantindrà durant tot el dia amb sol i núvols, tot i que en alguns moments el cel ras predominarà. Amb l’arribada d'estos núvols, també ho faran algunes pluges.

 

Les precipitacions seran més probables que caiguen durant el matí i novament a la vesprada i últimes hores. En general seran arruixons poc destacables, dispersos i que poca aigua portaran. Fins i tot, en alguns casos ni banyaran els carerrs. La zona a on serà més probable que les pluges apareguen serà en les comarques de Castelló.

 

Finalment, les temperatures seran paregudes o un poc més baixes per la presència de més núvols, tot i que l’ambient seguirà sent més càlid per a ser finals de novembre.

 

La setmana que ve estarem pendents de les pluges i del fred | Arxiu

 

Fred i pluja la setmana que ve?

Els canvis importants arribaran a partir de dimarts i dimecres, si els models no s’equivoquen massa. Este divendres indiquen que una gota freda sobre les Illes Balears portarà pluges a tota la vessant mediterrània. La col·locació final d'esta pertorbació farà que les pluges siguen més o menys importants en el territori valencià.

 

Per fer-nos una idea, este divendres dels dos models més importants, un d’ells marca que en alguns punts d’Alacant podran caure uns 150 litres, mentres que l’altre model no passa dels 60 litres. Una situació que seguirà d'esta forma els pròxims dies i que fins un parell de dies abans no s'acabarà de confirmar.

 

El que si està més clar és que la temperatura baixarà i arribarà el fred, que tampoc serà típic. De fet, tornarem a tindre un ambient hivernal de gener o febrer i pareix que el fred seguirà uns dies més, com a mínim fins al cap de setmana.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!