L'ambient d'estiu serà el protagonista del cap de setmana llarg de Tots Sants

Els vents de ponent, acompanyats de núvols alts, deixaran un ambient càlid, que recordarà més a l’estiu que no a la tardor
El sol i la calor atípica dominaran gran part de l'oratge d'esta setmana | Agustí Descarrega

La previsió meteorològica per estos dies festius de Tots Sants no portarà moltes complicacions. En general, es podrà disfrutar d’actes i activitats a l’aire lliure durant tots els dies. No esperem pluges cap dia, tot i els núvols alts que aniran passant pel cel sense impedir l’acció del sol. El més destacable i a tenir en compte per a este pont serà el vent de ponent, que podrà arribar a ser molest dissabte i diumenge.

Repunt termomètric

La nit d'este dimecres seguirem sense complicacions en l'oratge. Arribaran més núvols alts, però no tindran cap conseqüència. Al llarg de la matinada, el vent de nord-oest es començarà a imposar en Castelló, Alacant i a l’interior de València. A la majoria del territori bufarà de forma moderada. Tot açò farà que les temperatures nocturnes no baixen tant i els valors costaners podrien quedar molt prop dels 20ºC, mentres que a l’interior a penes baixaran dels 15ºC.

Ambient estiuenc a partir de dijous

Dijous despertarem amb un ambient molt suau que no recordarà a l’últim dia d’octubre. El vent de ponent s’anirà intensificant a mesura que avance la jornada. Tot açò farà que les temperatures pugen clarament a tot el litoral, però especialment en les comarques de València. En estes zones es podrien fregar o superar els 30ºC al centre de la jornada, amb un ambient reescalfat, que recordarà més a l’estiu que no a la tardor.

Previsió de símbols per dijous | Aemet

El cel amb núvols alts serà el protagonista del llarg i festiu cap de setmana

Novembre començarà amb un dia de Tots Sants caracteritzat una altra volta pel vent de ponent i un ambient molt càlid per a estes dates. Les temperatures mínimes no baixaran, pràcticament, per baix dels 18-20ºC durant les hores nocturnes, i al llarg del dia els valors quedaran molt propers als 30ºC al litoral de València. En Castelló podrien començar a baixar un poc i es situaran amb valors propers als 25ºC, amb un vent de nord-oest que començarà a ser més fresc. El cel es mantindrà amb núvols alts durant tota la jornada, però que no interferiran l’acció del sol.

Previsió de símbols per a divendres | Aemet

Ponentada forta a l'acabar el cap de setmana

El cap de setmana seguirem parlant d’ambient calorós i vent de ponent. Dissabte el dia començarà més ennuvolat, amb possibilitat d’algun arruixó anecdòtic en l’interior de València i Alacant només al matí. Al migdia s’obriran grans clarianes i predominarà el cel ras de cara a la vesprada.

El vent de ponent s’intensificarà notablement a tot el territori amb ratxes moderades i alguna de forta, que podria superar els 60 km/h. L’ambient seguirà sent càlid i, altre vegada, per tercer dia consecutiu, els valors s’aproparan als 30ºC a les costes de València i Alacant. Les nits seguiran sent molt suaus, però amb vent moderat que incrementarà la sensació de fresca.

Temperatures màximes previstes segons ARPEGE 0.1 per dissabte | Méteociel

Diumenge serà el dia més ventós amb diferència. El vent de ponent serà molt intens, en general, amb l’excepció del nord de Castelló i sud d’Alacant. Les ràfegues màximes seran fortes i podrien superar localment els 80 km/h. L’ambient ja serà menys càlid i els valors màxims difícilment superen ja els 25ºC als indrets més càlids del litoral. Tot i això, seguirem amb núvols alts que aniran passant pel cel, sense precipitacions.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Més núvols alts i vent, però sense pluges" "Més sol i temperatures a l’alça"