Arriba la part més forta de la gota freda: pluges torrencials i temporal de vent i mar molt violent

Este dimecres les precipitacions seran torrencials en molts casos i afectaran a gran part del territori valencià
Risc importants d'inundacions en molts punts de la costa. En tot l'episodi es poden superar els 300 l/m2 en la Safor, la Marina Alta i la Vall d'Albaida | Redacció

Esta nit de dimarts a dimecres les pluges es reactivaran en totes les comarques de sud a nord i al llarg d'este dimecres ens passarà la part més activa de la borrasca. Les precipitacions seran molt intenses en València i Castelló especialment, ja no tant en Alacant, a on encara plourà fort esta nit de dimarts. Atents a València i Castelló, la Safor i la Marina Alta, a on les precipitacions poden ser torrencials i acumular fins a 80 l/m2 més dels que ja porten acumulats. 

Aemet en este sentit ja ha advertit de diferents avisos per temporal marítim, vents que seguiran sent forts en tota la costa i pluges torrencials. Es podrien superar els 20 l/m2 en 30 minuts i els 80 l/m2 en 12 hores.

Mapa d'avisos per a este dimecres | Aemet

Dimecres passat per aigua

Al llarg del matí les precipitacions afectaran a tot el territori valencià sense excepció, sent especialment fortes en la Safor, Marina Alta i comarques centrals de València i Castelló. En total es poden arribar a acumular fins a més de 100 l/m2 sumats als que ja porten ara. És a dir, en algunes poblacions de la Safor, la Marina Alta, el Comtat o la Vall d'Albaida podrien arribar als 300 l/m2 acumulats en tot l'episodi. Molta atenció als baixos i barrancs, hi haurà inundacions.

A la vesprada les precipitacions seguiran caient de forma abundant al voltant del cap de la Nau, però a la resta de València i Alacant deixarà de ploure. Les pluges més intenses es concentraran cap a Castelló. A últimes hores del dia arribaran a Catalunya i aniran desapareixent de Castelló.

Previsió de símbols per a este dimecres | Aemet

El temporal de vent i mala mar tampoc afluixarà. Les ratxes de vent seguiran sent fortes i se superaran de nou els 70 km/h en molts punts del litoral. El temporal de mar també es mantindrà i les ones seguiran sent d'uns 5 metres, especialment en el sud de València.

A finals de setmana l'oratge encara no serà estable

Dijous encara tindrem un dia prou ennuvolat i amb precipitacions persistents en la zona del cap de la Nau però sense ser ja tant intenses. Les temperatures es començaran a recuperar i el temporal de vent i mala mar ja començarà a anar clarament a la baixa.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La gota freda portarà pluges torrencials en més comarques este dimarts" "En directe: Consulta les carreteres tallades i les últimes dades de pluja acumulada"